CDU līdera amata pretendents kritizē Merkeles migrācijas politiku (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Angela Merkele
Angela Merkele Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns atkārtoti paudis nopēlumu kancleres Angelas Merkeles migrācijas politikai, šādi intensificējot savu kampaņu centienos decembrī stāties Merkeles vietā Kristīgo demokrātu savienības (CDU) līdera amatā.

Bēgļu un migrācijas politika ir vissvarīgākie iemesli, kuru dēļ CDU zaudējusi atbalstītāju uzticību, laikrakstā "Frankfurter Allgemeine Zeitung" skaidro ministrs.

Merkeles bēgļu politiku viņš nodēvēja par "ziloni istabā".

38 gadus vecais Špāns ir viens no trim politiķiem, kas decembrī CDU konferencē pretendēs uz partijas līdera amatu. Merkele šonedēļ paziņoja, ka uz līdera amatu vairs nekandidēs, bet paliks kanclera amatā līdz termiņa beigām 2021.gadā.

Špāns aicināja CDU un tās Bavārijas māsas partiju Kristīgi sociālo savienību (CSU) pārvarēt konfliktu, kas izraisījies Merkeles 2015.gada lēmuma dēļ atvērt robežas simtiem tūkstošiem nelegālo imigrantu.

Neraugoties uz noliegumu, migrācijas jautājums joprojām ir aktuāls. Vācijā turpinās "ikgadējā neorganizētā migrācija, pārsvarā vīriešu", sacīja Špāns, lēšot, ka šādu migrantu ir ap 200 000.

Solījumi aizsargāt Eiropas Savienības ārējās robežas netiek pildīti, nedz arī apņemšanās panākt migrantu sadalīšanu pa ES dalībvalstīm un integrāciju, norādīja ministrs.

Viņš noliedza pārmetumus, ka grasoties padarīt CDU labējāku, un uzsvēra, ka viņa mērķis ir īstenot veselā saprāta, civilizētu vērtību un godīguma politiku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu