Bagatskim un Helmanim uzvaras Eiropas līgās

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ainars Bagatskis
Ainars Bagatskis Foto: FIBA.com

Latvijas basketbola treneri Ainars Bagatskis un Uvis Helmanis, kuri strādā attiecīgi Vācijas un Lietuvas komandās, trešdien izcīnīja uzvaras Eiropas klubu turnīros.

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līga

Bagatska vadītā Vācijas komanda Bambergas "Brose" trešdien izcīnīja uzvaru FIBA Čempionu līgas spēlē, C grupas ceturtajā mačā savā laukumā ar 82:77 (18:18, 25:24, 14;20, 25:15) pārspējot Panevēžas "Lietkabelis" no Lietuvas.

Spēles izskaņa bija visai saspringta, jo vēl 50 sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām rezultāts vēstīja 76:76. Spraigā noslēgumā labāk veicās "Brose", izcīnot panākumu.

Rezultatīvākais spēlētājs uzvarētāju komandā bija amerikānis Tairīss Raiss, kurš izcēlās ar 23 punktiem, kamēr viesiem Somijas spēlētājs Džamars Vilsons guva 15 punktus.

C apakšgrupā pirmā ar trim uzvarām četrās spēlēs ir Grieķijas vienība Atēnu AEK, kamēr otrā ar trīs uzvarām tikpat dueļos ir Fuenlavradas "Montakit" no Spānijas. Tai ar diviem panākumiem četrās cīņās seko Atnverpenes "Giants" no Beļģijas un "Brose", bet pirmo piecinieku noslēdz Izraēlas klubs Jeruzalemes "Hapoel", kam divi panākumi trīs mačos.

Tālāk ir Francijas vienībai "JDA Dijon", "Lietkabelis" un Nimburkas ČEZ no Čehijas, kuras četros mačos guvušas pa vienai uzvarai.

Bambergas vienība iepriekšējās trīs sezonas spēlēja ULEB Eirolīgā, bet Eiropas divos prestižākajos klubu turnīros kopā aizvadīja 16 sezonas pēc kārtas. Iepriekšējā sezonā "Brose" vienība apstājās Vācijas bundeslīgas pusfinālā, noliekot valsts čempiones godu, ko trīs gadus pēc kārtas tai palīdzēja iegūt Jānis Strēlnieks.

Bagatskis par "Brose" vienības galveno treneri kļuva jūnijā, noslēgdams divu gadu līgumu.

Tikmēr A grupā pie vienas uzvaras četrās spēlēs tikusi Latvijas čempione "Ventspils", kas kopvērtējumā pagaidām dod septīto vietu. Trešdien ventspilnieki viesos ar rezultātu 76:91 (19:21, 16:25, 20:15, 20:31) zaudēja Francijas čempionvienībai "Le Mans".

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Eiropas Basketbola līgu savienības (ULEB) Eirokauss

Lietuvas basketbola komanda Viļņas "Rytas", kurā par galvenā trenera Daiņus Adomaiša asistentu strādā Latvijas speciālists Uvis Helmanis, trešdien izcīnīja trešo uzvaru šīs sezonas ULEB Eirokausa cīņās.

"Rytas" D apakšgrupas piektajā mačā viesos ar 92:69 (26:23, 23:26, 22:8, 21:12) apspēlēja Melnkalnes klubu Baras "Mornar".

Viļņas komandas sastāvā desmit un vairāk punktu guva seši basketbolisti, bet produktīvākais ar 13 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Martins Ehods.

"Rytas" ar trim uzvarām piecās spēlēs D apakšgrupā ieņem trešo vietu starp sešām komandām.

Uvis Helmanis
Uvis Helmanis Foto: Josvydas Elinskas/15min.lt

ULEB Eirokausā 24 klubi ir sadalīti četrās apakšgrupās, bet otro posmu sasniegs katras grupas četras labākās vienības, kamēr tālāk ceturtdaļfinālā iekļūs katras apakšgrupas divas labākās komandas. Izslēgšanas turnīrā ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls notiks sērijās līdz divām uzvarām.

Helmanis un Adomaitis kopā darba pienākumus veikuši jau iepriekš, kad 2011.gadā Latvijas treneris pievienojās Polijas klubam Slupskas "Energa Czarni", arī toreiz kļūstot par Lietuvas speciālista palīgu.

Helmanis pagājušajā sezonā trenēja Latvijas Basketbola līgas (LBL) komandu "Ogre", bet pirms tam bija "Valmiera"/ORDO un "Liepāja"/"Triobet" komandu stūrmanis. Helmanis Ogres vienībai aizvadītajā sezonā kā trenera asistents palīdzēja tikt līdz LBL pusfinālam, kur ar 1-3 tika piedzīvots zaudējums nākamajai čempionei "Ventspils".

Savukārt "Rytas", kas iepriekš bija pazīstama kā "Lietuvos rytas", aizvadītajā sezonā ieguva sudraba medaļas Lietuvas Basketbola līgas (LKL) turnīrā, finālmačā ar 1-4 zaudējot Kauņas "Žalgiris" vienībai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu