Sarūk gan talibu, gan Kabulas kontrole pār teritorijām Afganistānā

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Talibu kaujinieki zaudē kontroli pār apgabaliem Afganistānā, ceturtdien paziņojis ASV valdības izveidotais Afganistānas Rekonstrukcijas ģenerālinspektora birojs (SIGAR).

Maija vidū talibi kontrolēja 59 no vairāk nekā 400 apgabaliem Afganistānā, bet jūlija beigās jau tikai 49, secināts SIGAR ziņojumā.

Tajā pašā laikā Afganistānas valdība jūlija beigās kontrolēja tikai 55,5% no visiem apgabaliem, kas ir zemākais rādītājs, kādu SIGAR konstatējusi, kopš 2015.gadā sāka apkopot šādus datus.

32,4% no visiem apgabaliem notiek cīņa par kontroli. Salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, šādu apgabalu skaits ir pieaudzis par desmit, sasniedzot 132.

SIGAR secinājusi, ka Afganistānas valdības kontrole vai ietekme, kopš birojs sāka apkopot datus, ir samazinājusies par 16% un to apgabalu skaits, kur notiek cīņa par kontroli, pieaudzis ar aptuveni 11%.

Uzticami dati par bojāgājušajiem Afganistānas drošības spēkos nav pieejami, jo valdība tos pērn pasludināja par slepeniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu