Rīgas satiksmes autostāvvietu kontrolē atsāks izmantot riteņu bloķētājus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
SIA "Rīgas satiksmes" autostāvvietās no 1. novembra sāks atkal izmantot auto riteņu bloķētājus
SIA "Rīgas satiksmes" autostāvvietās no 1. novembra sāks atkal izmantot auto riteņu bloķētājus Foto: Zane Bitere/LETA

No šodienas par savlaicīgi neapmaksātu pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" autostāvvietu izmantošanu kontrolieri transportlīdzekļiem atkal drīkstēs uzlikt riteņu bloķētājus.

Bloķētāji tiks piemēroti tiem spēkratiem, kuru īpašnieki nebūs veikuši trīs pēc 1.novembra izrakstītu soda kvīšu apmaksu. Konstatējot šo pārkāpumu otrreiz, vadītājam četrās valodās tiks atstāts brīdinājums par to, ka viņa transportlīdzeklis nākamreiz var tikt bloķēts. Trešajā reizē auto tiks uzlikts riteņu bloķētājs.

Ja gadījumā transportlīdzeklim tiks uzlikts riteņu bloķētājs, vadītājam tiks atstāta informācija gan par maksājamā soda apmēru, gan to, kā rīkoties tālāk. Sākotnēji vadītājam būs jāsamaksā visi parādi. Izmantojot bankas maksājumu karti vai e-talonu, to izdarīt varēs "Rīgas satiksmes" autostāvvietu maksas automātos, klientu apkalpošanas centros, lietotnē "Riga Card" vai turpat pie kontroliera. Skaidrā naudā samaksāt sodu turpmāk nevarēs.

Pēc tam autovadītājam būs jāpiesaka bloķēšanas iekārtas noņemšana pa tālruni 8585 vai 8000 1919, un divu stundu laikā ieradīsies kontrolieris, kurš iekārtu noņems. Tālrunis darbosies no plkst. 6 līdz 23 katru dienu. Ja iedzīvotājs gribēs apmaksu veikt pie kontroliera, tad sākotnēji viņam būs jāizsauc darbinieks un tikai tad jāveic samaksa.

Šādu lēmumu Rīgas dome pieņēmusi, lai samazinātu un novērstu situācijas, kad ielu malās novietoto auto īpašnieki sistemātiski nemaksā par autostāvvietu pakalpojumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu