Pakistānā turpinās islāmistu protesti pret zaimošanā notiesātas kristietes atbrīvošanu (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Islāmistu protesti pret zaimošanā notiesātas kristietes atbrīvošanu Pakistānā
Islāmistu protesti pret zaimošanā notiesātas kristietes atbrīvošanu Pakistānā Foto: EPA/AFP/AP/ScanPix

Pakistānā ceturtdien turpinās protesti pret Augstākās tiesas lēmumu atbrīvot kristiešu sievieti, kura bija notiesāta uz nāvi par islāma pravieša Muhameda zaimošanu. Asija Bibi tika aizturēta 2010.gadā pēc strīda ar kādu musulmanieti, un zemākās instances tiesa piesprieda viņai nāvessodu.

Augstākā tiesa trešdien viņu attaisnoja un lika atbrīvot.

Islāma zaimošana Pakistānā ir noziegums, par kuru var tikt piespriests nāvessods.

Islāmistu kustība "Tehreek-i-Labaik", reaģējot uz Augstākās tiesas lēmumu, sarīkojusi protestus visās lielākajās pilsētās, un kustības līderi solījuši turpināt demonstrācijas.

"Mēs atdosim savas dzīvības, bet nekad neatkāpsimies," uzrunājot savus atbalstītājus, mītiņā Lahorā ceturtdien paziņoja "Tehreek-i-Labaik" līderis Hadims Rizvi.

Islāmisti ceturtdien arī daļēji nobloķējuši satiksmi Islamabadā.

Pakistānas premjerministrs Imrans Hans trešdien aicināja cilvēkus saglabāt mieru un brīdināja protestētājus nenostāties pret valsti.

Valdība izvietojusi karavīrus lielākajās pilsētās, lai aizsargātu valsts iestādes, un ceturtdien drošības apsvērumu dēļ visā valstī slēgtas skolas.

"Tehreek-i-Labaik" draudējusi ar nāvi tiesnešiem, kuri nolēma atbrīvot Bibi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu