Retas kaites dēļ vīrietis burtiski raud asinis

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Raudošs vīrietis
Raudošs vīrietis Foto: Tom Pumford/SWNS.COM/Scanpix

Vīrietis ar asinīm noplūdušu seju – izklausās pēc baisa Helovīna kostīma, tomēr šāds stāvoklis bija pilnīga realitāte kādam vīrietim Itālijā. Iemesls - ārkārtīgi reta kaite, kas cilvēkiem liek raudāt asinis.

Pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “The New England Journal of Medicine”, vēstīts par kādu 52 gadus vecu vīru, kurš ieradies slimnīcā, kad no abām acīm bija sākušas plūst asinis. Lai arī skats varēja būt visai dramatisks, tomēr asiņainās asaras nepavadīja sāpes, kā arī tās nebija izraisījusi kāda trauma acīs vai sejā.

Vīrieša redze bija pilnīgi normāla, nekādas grūtības nesagādāja arī acu grozīšana. Asins plūsma no acīm beidzās aptuveni pēc stundas.

Ārsti vēlāk noskaidroja, ka vīrietis sirgst ar ārkārtīgi retu stāvokli - hemolakriju, kuras laikā cilvēka asarās parādās asinis. Šādu stāvokli var izraisīt vairākas lietas, piemēram, infekcija acīs, iekaisums vai audzēji, kas skar acu apkārtējās struktūras.

Daži cilvēki šādu parādību var piedzīvot arī deguna asiņošanas laikā, kā tas bija kādai sievietei Lielbritānijā. Kad viņa aizspieda nāsis, lai apturētu deguna asiņošanu, asinis sievietei sāka tecēt no ausīm un acīm.

Itālijas gadījumā atklājās, ka vīrietim abos acu plakstiņos ir labdabīgi asinsvadu audzēji hemangiomas, kas parasti rodas tūlīt pēc piedzimšanas.

Vīrietim tika izrakstīti īpaši acu pilieni, kas kaiti izārstēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu