Sākas ierakstu pieņemšana Mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Intars Busulis
Intars Busulis Foto: publicitātes

No 1. novembra sākusies ierakstu pieņemšana Mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons". Ieraksti iesniedzami līdz 3. decembrim (ieskaitot) elektroniski, izmantojot kādu no failu apmaiņas serveriem, vai fiziskā formātā Latvijas Mūzikas Producentu Apvienības LaMPA birojā Rīgā, Sēlpils ielā 2c (3. stāvā).

Vērtēšanai tiek pieņemti visi ieraksti, kuri ir izdoti laika posmā no 2017. gada 2. decembra līdz 2018. gada 1. decembrim.

Iesniegto albumu sadalījumu pa kategorijām (mūzikas žanriem) veiks īpaši izveidota žūrija komisija. Joprojām nemainīgas tiek saglabātas četras vispārīgās nominācijas, kurās ierakstus var iesniegt paralēli iepriekšminētajam:

1) Labākais mūzikas video klips;

2) Labākais koncertieraksts video;

3) Labākā debija;

4) Labākā dziesma.

Kā ierasts, tiks pasniegta tradicionālā balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, kā arī, apkopojot Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) datus, tiks noteikts radiostacijās visvairāk atskaņotais ieraksts jeb Radio hits.

“Jāsaka godīgi - strādājām diezgan aktīvi un daudz, ne tikai es, es jau esmu tikai izpildītājmākslinieks. Dziesmas ir jāsakomponē un jāaranžē, ko lieliski izdarīja Kārlis Lācis, ierakstos kādam dziesmas ir jāiespēlē, ko brīnišķīgi izdarīja Abonementa orķestris, un arī, protams izdevniecība “deBusul music” strādāja nenogurstoši, lai viss šis labi izskatītos, lai nonāktu sociālajos tīklos un digitālajās platformās. Noteikti es visiem iesaku iesniegt "Zelta mikrofonam" savus mākslas darbus - mēs jau radot uz kaut ko taču pretendējam. Mūzikas ierakstu gada balva ir tāda forša, patīkama atskaite padarītajam darbam. Ja darbiņš ir novērtēts, ja esat pārvarējuši konkurentus (lai gan mūzikā jau tādu nav), esat dabūjuši balvu par labāko albumu - ir prieks pēc tam strādāt atkal un tiekties vēlreiz uz ko tādu. Tas ir viens no lieliem un foršiem ierakstiem mūsu CV,” stāsta Intars Busulis, kura izdotais albums “Nākamā pietura” kopā ar Abonementa orķestri iepriekšējā gadā tika atzīts par Labāko popmūzikas albumu un Labāko gada albumu visu iesniegto 129 albumu konkurencē. 

Mūzikas ierakstu gada balva tiks pasniegta jau 23. reizi. “Zelta mikrofonu” organizē LaMPA un MicRecPM sadarbībā ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību LaIPA un Latvijas Republikas Kultūras ministriju.

Iesniegtos ierakstus izvērtēs profesionāla žūrija. Nominēto ierakstu piecinieki tiks paziņoti 2019. gada 8. janvārī. Balvu pasniegšanas ceremonija notiks 2019. gada 12. februārī Dailes teātrī.

Nolikums, žūrijas sastāvs un jaunumi tiek regulāri publicēti mājaslapā www.zeltamikrofons.lv.

Pirms ierakstu iesniegšanas LaMPA aicina rūpīgi iepazīties ar nolikumu. Reģistrācijas maksa administratīvo izdevumu segšanai par vienu iesniegto ierakstu vienā nominācijā – 25 eur, LaMPA biedriem iesniegšana ir bez reģistrācijas maksas.

Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons pasniegšanas ceremonija Latvijas Nacionālajā operā.
Mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons pasniegšanas ceremonija Latvijas Nacionālajā operā. Foto: Ieva Čīka/LETA
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu