Lielbritānijas lidostās plāno aizliegt dzeršanu rīta agrumā

TVNET/The Guardian
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Iespējams, ka Lielbritānijas lidostās visu cauru diennakti brīvi nopērkamie grādīgie dzērieni jau drīzumā varētu kļūt vien par pagātnes atmiņu. Lielbritānijas Iekšlietu ministrija pārskatīs alkohola licenču izsniegšanas kārtību lidostu termināļos visā valstī, kā rezultātā varētu tikt aizliegta alkoholisko dzērienu tirgošana rīta stundās, ziņo "The Guardian".

Pieaugot iedzērušu pasažieru aizturēšanas rādītājiem, aviokompānijas mudinājušas ierobežot alkohola tirdzniecību pirms lidojumiem. Lidsabiedrības norāda, ka tās apgrūtina iereibušo pasažieru uzvedība.

Sīkāku informāciju par jauno ierosinājumu valdība varētu sniegt ceturtdien, raksta "The Guardian". Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas pārstāve Viktorija Etkinsa uzsvērusi, ka apkārtējos traucējoša uzvedība vai atrašanās alkohola reibumā lidojumu laikā neesot pieņemama.

Septembrī aviokompāniju grupa nāca klajā ar paziņojumu, ka iereibušiem pasažieriem varētu draudēt naudassods līdz pat 80 000 sterliņu mārciņu apmērā, ja viņu uzvedības dēļ lidmašīnai nāksies mainīt maršrutu. Smagā alkohola reibumā lidmašīnā iekāpušos pasažierus varētu sodīt ar 5000 mārciņu lielu naudassodu vai pat divu gadu ieslodzījumu par aviācijas noteikumu pārkāpšanu.

Tajā pašā mēnesī Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" reisam no Mančestras uz Ivisu kāda "traucējoša pasažiera" dēļ nācās atgriezties Mančestras lidostā vien 36 minūtes pēc pacelšanās. Policija vēlāk saistībā ar notikušo aizturēja sievieti.

Pagājušā gada augustā raidorganizācija BBC atklāja, ka Lielbritānijas lidostās par vairāk nekā 70% palielinājies ar iedzeršanu saistīto arestu skaits. Gada laikā līdz 2016.gada februārim tika aizturēti 225 cilvēki, bet nākamajos 12 mēnešos - jau 387.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu