Tuvu darījums, kas garantēs Lielbritānijas piekļuvi ES finanšu tirgiem pēc “Brexit”

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zumapress/Scanpix

Vienošanās, kas garantēs Lielbritānijas Lielbritānijas finanšu pakalpojumu nozares piekļuvi Eiropas Savienības (ES) tirgum pēc nākamgad gaidāmās Lielbritānijas izstāšanās no ES, esot gandrīz panākta, aģentūrai “Reuters” pavēstījusi kāda Lielbritānijas amatpersona, kas vēlējusies paliekt anonīma.

Šī vienošanās nodrošinās Lielbritānijai tādu pašu piekļuvi ES finanšu tirgiem, kāda šobrīd ir ASV un Japānas finanšu kompānijām.

Tomēr Lielbritānijai arī nāksies ievērot virkni ES noteikumu, kas regulē finanšu tirgu darbību.

“Progress ir vērojams,” sarunu gaitu komentēja Lielbritānijas amatpersona.

Kā liecina Lielbritānijas laikraksta “The Times” rīcībā esošā informācija, vienošanās jau esot panākta par aspektiem, kas noteiks ES un Lielbritānijas sadarbību finanšu pakalpojumu nozarē un attiecīgās informācijas apmaiņu pēc “Brexit”.

ES dalībvalstu finanšu uzņēmumiem šobrīd ir neierobežota pieeja potenciālajiem klientiem visās ES dalībvalstīs.

Tomēr pēc “Brexit” Lielbritānijai nāksies samierināties ar ierobežotākām iespējām.

Amatpersona pauž viedokli, ka vienošanās par finanšu pakalpojumiem tikšot noslēgta vien gadījumā, ja šomēnes izdosies pabeigt sarunas par vispārējo vienošanos par Lielbritānijas izstāšanos no ES.

Kā ziņots, Lielbritānija darbu pie vienošanās par tās izstāšanos no Eiropas Savienības cer pabeigt līdz 21.novembrim.

Londona ir viens no pasaules finanšu centriem, tāpēc vienošanās par turpmāko sadarbību finanšu jomā Lielbritānijai ir ļoti svarīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu