Pils un Pasta salā notiek būvdarbi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jelgavas pilsēta

Pils salā sākta Lielupes krasta nostiprināšana 170 metru garumā. Krasts tiks nostiprināts un iekārtots laivu un mazizmēra kuģošanas līdzekļu nolaišanai ūdenī, sacensību organizēšanai un ūdenssporta vajadzībām. Savukārt Pasta salā turpinās brīvdabas estrādes jumta pārseguma izbūve virs brīvdabas estrādes un skatītāju vietām. Estrādes jumts ir unikāls, jo tā izbūvē izmantotas liekti līmētas lielgabarīta koka konstrukcijas.

Plānots, ka Pils salā tiks izveidotas tērauda rievpāļu atbalstsienas ar dzelzsbetona virsbūvi. Krasta pusē ir paredzēts izbūvēt apmēram 4 metru platu celiņu ar laukakmeņu segumu, kuram paralēli ir izbūvējams krasta nostiprinājuma turpinājums. Pie gabionu kārbām tiks izvietoti viegli demontējami/ salabojami koka paneļi, kas kalpos kā soliņi. Brīvai piekļuvei pie krasta nostiprinājuma celiņa, starp gabionu kārbām, 6 vietās ir paredzēts izbūvēt arī 3 metrus platas dzelzsbetona kāpnes. Laivu un mazizmēra kuģošanas līdzekļu nolaišanai ūdenī ir paredzēts izbūvēt 3 slipus, no kuriem 2 slipi būs 4 metrus plati, bet viens 14,2 metrus plats.  No ūdens puses ir paredzēts izrakt  grunts apjomu, lai nodrošinātu minimālo nepieciešamo dziļumu, vienlaikus veicot arī gultnes nostiprināšanu apmēram 2 metrus platā joslā, paralēli atbalstsienai. Tāpat projekta ietvaros tiks labiekārtota teritorija.

Bet Pasta salas estrādes jumta segums tiks ieklāts 1500 līdz 1600 kvadrātmetru platībā. Sijām būs 20 līdz 30 metru laidums, un jumts nebūs veidots kā vienlaidu plakne – tas ir arhitektu oriģināldarbs, kas vēl vairāk paspilgtinās Pasta salas sakārtotās vides estētiku. Taču tikpat būtisks kā jumta vizuālais skats ir arī tā funkcionalitāte. Ja iepriekš brīvdabas pasākuma apmeklējumu varēja sabojāt lietus un vējš, tad turpmāk šādu nepatīkamu mirkļu vairs nebūs.

Foto: Jelgavas pilsēta

Foto: Jelgavas pilsēta

Informācija sagatavota Jelgavas pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldē

CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu