Lebrons Džeimss: Eiropas basketbolisti attīstās straujāk nekā amerikāņi NBA

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Luka Dončičs (no kreisās) un Lebrons Džeimss
Luka Dončičs (no kreisās) un Lebrons Džeimss Foto: AP/LETA

Viens no pēdējās desmitgades pasaulē labākajiem basketbolistiem Lebrons Džeimss uzskata, ka Eiropas basketbolisti attīstās straujāk nekā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) amerikāņu spēlētāji. 

Džeimsa pārstāvētā Losandželosas "Lakers" komanda iepriekšējā mačā savā laukumā tikās ar slovēņu talanta Lukas Dončiča pārstāvēto Dalasas "Mavericks". Uzvaru ar 114:113 sīvā cīņā savā laukumā svinēja "Lakers" vienība. 

Lebrons Džeimss pirmo reizi aci pret aci tikās ar Dončiču, kurš Eiropas basketbolā ieguvis visus iespējamos lielos titulus. Viena no līgas spožākajām zvaigznēm neesot bijis pārsteigts, ka Dončičs 19 gadu vecumā tik veiksmīgi ienācis pasaules spēcīgākajā līgā. 

"Domāju, ka Eiropas basketbolisti attīstās straujāk nekā NBA amerikāņu spēlētāji," ietekmīgajā Ziemeļamerikas sporta medijā ESPN citēts Džeimss. "Cik ilgi Dončičs jau spēlē profesionālā līmenī? Kopš 15 gadu vecuma? Maz ticams, ka viņu vēl kas baida. Nedomāju, ka šīs dienas mačā viņš ieraudzīja ko tādu, ko iepriekš nebūtu redzējis. Tā ir labākā lieta Eiropas basketbolā. Viņi izaudzina savus spēlētājus ļoti agri."

Spēlē ar "Lakers" Dončičs laukumā atradās 28 minūtes, kuru laikā iemeta 14 punktus, veica septiņas rezultatīvas piespēles, savāca piecas atlēkušās bumbas un pārtvēra vienu bumbu. 

Savukārt Džeimss 39 minūšu laikā izcēlās ar gūtiem 29 punktiem, izpildīja sešas rezultatīvas piespēles un izcīnīja piecas bumbas zem groziem. 

Pēc spēles Džeimss uzdāvināja Dončičam parakstītu savu spēles kreklu, ko slovēnis ar lielu prieku pieņēma. 

Pirms šīs NBA sezonas starta vairāki Ziemeļamerikas NBA apskatnieki Dončiču nosauca par galveno pretendentu sezonas labākā debitanta balvai. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu