Novembrī Stradiņa slimnīca smēķētājiem piedāvās konsultācijas bez rindas (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA/Scanpix

Novembrī Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā noteiktos laikos smēķētāji varēs ierasties uz pārbaudēm un konsultācijām par plaušu veselību, iepriekš nepierakstoties rindā, informēja slimnīcas pārstāve Janita Veinberga.

Šī būs tikai viena no aktivitātēm, kuru Stradiņa slimnīcas speciālisti piedāvās, pievienojoties Latvijas simtgades pasākumu plānam. "Stradiņa slimnīcas speciālisti - ārsti un māsas -, veido īpašu aktivitāšu plānu novembra mēnesim, tādējādi dodot savu artavu Latvijas sabiedrības veselībai," norādīja Veinberga.

Pēc viņas paustā, visu novembri Stradiņa slimnīcas speciālisti piedāvās Latvijas iedzīvotājiem dažādas aktivitātes - gan ārstu konsultācijas, gan māsu pieredzi. Visu pasākumu plānu iesāks ar slimnīcas torakālās ķirurģijas speciālista Artjoma Špaka un viņa kolēģu iniciētu akciju, kurā noteiktos laikos smēķētāji varēs ierasties uz pārbaudēm un konsultācijām par plaušu veselību, iepriekš nepierakstoties rindā. Ja būs nepieciešamība, tiks nodrošināta iespēja saņemt arī plaušu izmeklējumus, kas gan būs maksas pakalpojums, piebilda Veinberga.

Tāpat tapis arī īpašs rīks - plaušu vēža riska aprēķina kalkulators, kurš pieejams mājaslapā "Vezarisks.lv". Tajā, ievadot datus par sevi vai kādu savu tuvinieku, iespējams aprēķināt potenciālo plaušu vēža risku nākotnē un aizdomāties par to, vai nebūtu īstais laiks izmantot iespēju, ierasties uz konsultāciju.

Novembra sākumā slimnīcas darbinieki vienosies arī kopējā pasākumā, nododot asinis Valsts asinsdonoru centra autobusā, slimnīcas teritorijā.

Arī Stradiņa slimnīcas māsas veidos īpašu dienu, kurā dažādu profilu māsas piedāvās ikvienam interesentam ierasties uz konsultācijām un izmeklējumiem. Ko darīt ar jutīgo jaundzimušā ādu, kā pareizi aprūpēt gulošo vecmāmuļu, kāds ir paša cukura līmenis asinīs un vēl daudz citu noderīgu zināšanu būs iespējams iegūt vienas dienas pasākumā "Stradiņu māsas - Latvijas simtgadei".

Mēneša noslēgumā slimnīcas radioloģijas speciālisti aicinās Latvijas ģimenes ārstus uz bezmaksas konferenci, lai iepazīstinātu ar mūsdienu radioloģijas un izmeklējumu iespējām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu