Mūrniece: stīvēšanās starp partijām kļūšot mazāka, kad Vējonis nominēs premjeru (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Foto: Ieva Leiniša/LETA

12.Saeima, kas ceturtdien aizvadīja pēdējo sēdi, pieņēmusi vairākus ļoti būtiskus, pat vēsturiskus lēmumus, uzskata parlamenta priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Noslēdzot sēdi, Mūrniece norādīja, ka viņai bija gods un prieks strādāt kopā ar šī sasaukuma deputātiem, pieņemot būtiskus likumus un lēmumus. Strādāt kopā esot bijis interesanti - deputāti debatējuši un strīdējušies, bet spējuši arī vienoties, sacīja spīkere.

Pēc sēdes beigām deputāti pulcējās kopīgai fotogrāfijai, kā arī atvadījās no kolēģiem, kas jaunajā sasaukumā nav pārvēlēti.

Mūrniece žurnālistiem sacīja, ka 12.Saeima pieņēmusi būtiskus lēmumus, ko pat varētu saukt par vēsturiskiem. Piemēram, pāreja uz izglītību valsts valodā ir fundamentāls lēmums, ko var pielīdzināt balsojumam par Satversmes preambulu, uzskata Mūrniece.

Tāpat viņa minēja Enerģētikas likumu, ko varot saukt par nokāpšanu no Krievijas enerģētisko resursu adatas, lēmumu par Valsts prezidenta atklāto ievēlēšanu, minimālās algas celšanu, kā arī finansējuma palielināšanu aizsardzībai.

"Patiešām ļoti svarīgi un paliekoši lēmumi," teica Mūrniece. Viņa gan piebilda, ka nākamajai Saeimas būs jārisina jautājumi, kas saistīti ar OIK atcelšanu, dalīto īpašumu, 2019.gada budžetu.

Komentējot to, ka vēl nav panākta vienošanās par jauno valdību, Mūrniece teica, ka tā ir neparasta situācijas Latvijai. Taču citās valstīs, kur demokrātijas pieredze lielāka, valdību mēdz veidot vēl ilgāk, piebilda spīkere.

Viņa pauda cerību, ka vienošanās tiks panākta. Piemēram, pirmā Saeimas sēde 6.novembrī varētu palīdzēt partijām rast kopsaucēju, jo būs jābalso par parlamenta Prezidiju.

Mūrniece pieļāva, ka stīvēšanās starp partijām kļūšot mazāka, kad Valsts prezidents Raimonds Vējonis nominēs premjeru.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu