Starp desmit partijām sadalīs valsts finansējumu € 2,3 miljonu apmērā (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunās konservatīvās partijas un "KPV LV" pārstāvju tikšanās, kurā pārrunās iespējamo sadarbību jaunās valdības veidošanā.
Jaunās konservatīvās partijas un "KPV LV" pārstāvju tikšanās, kurā pārrunās iespējamo sadarbību jaunās valdības veidošanā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Desmit partijām, kuras aizvadītajās Saeimas vēlēšanās ieguva vismaz 2% vēlētāju atbalstu, līdz 8.novembrim jāvēršas Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), lai saņemtu savu daļu no 2,3 miljoniem eiro valsts finansējuma.

Saskaņā ar likumu, valsts budžeta finansējumu piešķir partijai, par kuru iepriekšējās Saeimas vēlēšanās nobalsojuši vairāk nekā 2%. Partijām piešķir 71 centu kalendārā gada laikā par katru iegūto balsi. Valsts budžeta finansējumu piešķir uz četriem gadiem un izmaksā, sākot ar nākamo kalendāro gadu pēc Saeimas vēlēšanām. Divu procentu barjeru 13.Saeimas vēlēšanās pārvarēja desmit partijas un partiju apvienības.

Saskaņā ar likumu un Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā ievietoto informāciju, partija "Saskaņa" četru gadu laikā kopumā saņems 474 612 eiro. Partija "KPV LV" četru gadu laikā saņems 341 548 eiro, Jaunā konservatīvā partija - 325 728 eiro, "Attīstībai/Par!" - 288 784 eiro, apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - 264 012 eiro, Zaļo un zemnieku savienība - 237 636 eiro, "Jaunā Vienotība" - 160 576 eiro, Latvijas Reģionu apvienība - 99 448 eiro, Latvijas Krievu savienība - 76 716 eiro, bet "Progresīvie" saņems 62 700 eiro, liecina aģentūras LETA apkopotā informācija.

Kopumā šie desmit politiskie spēki no valsts budžeta saņems 2 331 760 eiro.

Lai saņemtu valsts budžeta finansējumu, partijai ir jāatver atsevišķu kontu Latvijā reģistrētā kredītiestādē un 20 dienu laikā pēc vēlēšanu rezultātu pasludināšanas dienas jāiesniedz rakstveida iesniegumu KNAB. Partijām iesniegums jānodod KNAB līdz 8.novembrim, aģentūru LETA informēja KNAB.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu