Lielbritānijas jaunais budžeta plāns paredz taupības pasākumu beigas

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Lielbritānijas valdības budžeta plāns, kas paredz beigas taupības politikai, ceturtdien pārvarējis pirmos šķēršļus parlamentā. Parlamenta apakšpalātā budžeta rezolūcija tika pieņemta ar 314 balsīm "par" un 283 "pret".

Lielbritānijas finanšu ministrs Filips Hamonds pirmdien paziņoja, ka jaunais budžeta plāns paredz dāsnus nodokļu samazinājumus un līdzekļu ieguldīšanu veselības aprūpes sistēmā, piebilstot, ka "taupībai beidzot ir pienācis gals".

Valdības bažas par atbalstu budžeta plānam mazinājās šonedēļ, kad Ziemeļīrijas Demokrātiskā unionistu partija (DUP) atsauca savus draudus balsot pret budžeta plānu "Brexit" domstarpību dēļ.

Premjerministres Terēzas Mejas parlamentārais vairākums ir atkarīgs no DUP.

Jaunais budžeta plāns cita starpā paredz finansējumu programmām Ziemeļīrijā.

Lielāks finansiāls atbalsts paredzēts arī aizsardzībai, izglītībai un infrastruktūras projektiem, sacīja Hamonds.

Valdība arī iecerējusi 2020.gada aprīlī piemērot jaunu nodokli interneta kompānijām, kuru globālā peļņa pārsniedz 500 miljonus mārciņu (567 miljonus eiro).

Taču opozīcijā esošie leiboristi debatēs parlamentā apšaubīja valdības apgalvojumus, ka jaunais budžeta plāns nozīmēs beigas taupības pasākumiem.

Valdība savukārt brīdinājusi, ka budžeta plāns var mainīties, ja Lielbritānija nespēs vienoties ar Eiropas Savienību (ES) par turpmākajām attiecībām pēc izstāšanās no bloka, kas notiks nākamā gada martā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu