Hītrovas lidostā piedzērušos japāņu pilotu aiztur īsi pirms lidmašīnas pacelšanās

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Londonas Hītrovas lidostā svētdien tika aizturēts piedzēries japāņu pilots, kuram pēc nepilnas stundas bija paredzēts vadīt aviokompānijas "Japan Airlines" reisu JL44 uz Tokiju, vēsta raidorganizācija BBC.

42 gadus vecā Kacutosji Jicukavas izelpā tika konstatēta alkohola koncentrācija, kas gandrīz desmit reizes pārsniedz pilotiem noteikto limitu. Analizēs tika konstatēts, ka uz katriem 100 ml asiņu pilota ķermenī ir 189 mg alkohola. Atļautais daudzums lidmašīnu pilotiem ir 20 mg, kas ir četras reizes zemāks par autovadītājiem noteikto limitu Lielbritānijā.

Jicukava ceturtdien tiesā atzina vainu atļautā alkohola limita pārsniegšanā. Viņš pagaidām atrodas ieslodzījumā. Tiesas lēmumu plānots paziņot 29.novembrī.

Aviācijas personāla autobusa vadītājs, kurš sajuta no otrā pilota nākošo alkohola smaku, ziņoja par to policijai, vēsta Japānas raidorganizācija NHK.

Lidmašīna no Londonas uz Tokiju pacēlās pēc 69 minūšu aizkavēšanās.

Šā gada jūnijā lidsabiedrības "British Airways" pilotam Džulianam Morganam tika piespriests astoņu mēnešu cietumsods par atļautā alkohola limita pārsniegšanu - viņa rādītāji bija divreiz mazāki nekā Jicukavam. Kā vēsta BBC, Morgans darbā bija ieradies pēc trīs dubulto degvīna kokteiļu izdzeršanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu