Putina limuzīnam ir brālītis, un tas ir 600 zirgspēku busiņš (2)

Ingars Tenis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: YouTube.com/Alan Enileev

Jau vairākus gadus autobūves industrijā tiek runāts par projektu Kortež, kura ietvaros Krievijas Federācijas vadītājam Vladimiram Putinam, svarīgākajām amatpersonām un dienestiem tiek izstrādāti grezni dažādu formu un tipu automobiļi. 

Pirmais Kortež projekta ietvaros tapušais auto bija Putina dienesta limuzīnus Aurus Senat. Tas Krievijas un pasaules debiju piedzīvoja Putina inaugurācijas dienā 2018.gada 7.maijā. Vasaras izskaņā Maskavas automobiļu izstādē dienas gaismu ieraudzīja Aurus Senat civilā versija, ko varēs iegādāties arī privātpersonas ar pietiekami bieziem maciņiem. Trešais Aurus zīmola auto tikmēr ir busiņš Arsenal.

Vienu no pirmajām reizēm Arsenal brīvā dabā bija redzams Putina vizītes laikā Helsinkos 2018.gada jūlijā, kad viņš tikās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu (viņam arī, starp citu, ir pavisam svaigs limuzīns). Pēc tam Arsenal vēl daudzkārt manīts pildām savus pienākumus, bet tagad vācu AutoBild uzmanību piesaistījis YouTube lietotāja Alana Eniļejeva tīmeklī ievietotais video, kurā ielas malā stāv veseli divi Arsenal, bet to vadītāji acīmredzot kaut ko gaida. 

Attēlā labi redzams, cik Aurus saimes automobiļi ir tomēr līdzīgi Rolls-Royce
Attēlā labi redzams, cik Aurus saimes automobiļi ir tomēr līdzīgi Rolls-Royce Foto: YouTube.com/Alan Enileev

Pats par sevi šis fakts nav nekas īpašs, taču video lieliski parāda, cik tomēr Aurus saimes automobiļi ir līdzīgi Rolls-Royce. Komentāros pie video YouTube lietotāji pat pasmej, ka Aurus Arsenal vadītāji tik miermīlīgi noskaņoti pret busiņu filmētāju bijuši, jo domājuši, ka viņiem priekšā nostājies Senat.

Foto: YouTube.com/Alan Enileev

Par to, kāda tehnika uz priekšu dzen Arsenal, precīzas informācijas nav, taču video labi dzirdama Arsenal motora dūkoņa, un tā norāda uz nopietnu agregātu. AutoBild lēš, ka tas varētu būt Senat sastopamajam 4,4 litru V8 turbo motoram līdzvērtīgs spēka agregāts ar aptuveni 600 zirgspēkiem. Tos provizoriski caur deviņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu novada pilnpiedziņas sistēmai.

Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Aurus Arsenal provizoriski tiek ražots gan parastā versijā, gan arī kā bruņots transporta līdzeklis svarīgāku valstsvīru pavadīšanas nolūkos. Gaidāms, ka Aurus Arsenal varēs iegādāties arī civilpersonas. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu