Jūs neesat viens - jums vienmēr būs futbols

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Liverpool" futbolisti
"Liverpool" futbolisti Foto: AP/LETA

Ja jums šķiet, ka šonedēļ nav ievērības cienīgu sporta notikumu, kam sekot līdzi, tad esat aizmirsuši futbolu. Katru gadu no augusta līdz jūnijam mūs ik nedēļu priecē kvalitatīvs futbols, un plašajā spēļu klāstā ir viegli apjukt. Kurš mačs ir jūsu dārgā laika vērts? Kuru komandu duelis jums neļaus aizmigt pie TV ekrāna? Lūdzām Daini Niedru, Latvijas lielākā sporta totalizatora Optibet vadītāju, dalīties savā viedoklī par nedēļas nogalē gaidāmo.

Pagājušajā nedēļā bija skolēnu rudens brīvdienas, šonedēļ - lielā Eiropas futbola brīvdienas. Čempionu un Eiropas līgas spēles atsāks priecēt mūsu acis un sirdis jau no 6. novembra, bet līdz tam vēl priekšā nedēļas nogale, kas nav iedomājama bez vismaz viena skatāma sporta notikuma. Vēlos izcelt sešus futbola mačus, kur solās būt gan spriedze, gan patīkami pārsteigumi.

Nedēļas nogalē Anglijas Premjerlīgā tiks aizvadītas 9 spēles, no kurām tieši "Arsenal FC" – "Liverpool FC" mačs var uzlabot jūsu vakaru! Šīs komandas ir pieradinājušas savus līdzjutējus pie rezultatīvām spēlēm, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc sestdien plkst. 19:30 maču vēros arī tie, kas nav izteikti "Arsenal" vai "Liverpool" fani.

Pēdējās piecās savstarpējās spēlēs tika gūti vismaz 4 vārti, un esmu pārliecināts, ka "Liverpool" nāvējošais uzbrukuma trio Salah – Mane – Firmino arī šoreiz parūpēsies par vairāku vārtu guvumiem. Skaists, rezultatīvs futbols taču patīk arī jūsu draudzenei, vai ne? Lai prognozētu mača iznākumu, jāatskatās uz šā dueļa kopīgo vēsturi – "Arsenal" pēdējo reizi svinēja uzvaru pār "Liverpool" tālajā 2015. gadā. No pēdējām 13 spēlēm visos turnīros šī komanda nav zaudējusi ne reizi, izcīnot 12 uzvaras.

Savukārt "Liverpool" ir otrā spēcīgākā aizsardzība Premjerlīgā, ielaižot tikai 4 vārtus, kas ir labākais rādītājs aiz "Manchester City", kuri ir ielaiduši 3 vārtus. Pēc aizvadītām 10 spēļu kārtām "Liverpool" ir izcīnījusi 8 uzvaras un 2 reizes nospēlējusi neizšķirti. Domāju, ka sestdien "Arsenal" uz laukuma darīs visu iespējamo un neiespējamo, lai pārtrauktu "Liverpool" uzvaru sēriju, tomēr ar 55% pārliecību saku, ka "Liverpool" uzvarēs.

Pirms Premjerlīgas mača aicinu iesildīties ar Spānijas augstāko futbola līgu "La Liga", kur sestdien plkst. 17:15 spēli laukumā aizvadīs "Real Madrid" – "Valladolid". Madrides klubam šis gads ir lielu pārmaiņu zīmē, jo vasarā uz "Juventus" devās kluba lielākā zvaigzne Krištianu Ronaldu, bet no galvenā trenera posteņa aizgāja slavenais francūzis Zinedins Zidāns, kura vietā stājās Lopetegi. Pēc 139 dienām galvenā trenera amatā šo pirmdien Madrides "Real" atbrīvoja Lopetegi no pienākumu veikšanas. Pagaidām viņa vietā ir iecelts "Real" otrās komandas "Real Madrid Castilla" galvenais treneris Santjago Solari.

Kā šādas pārmaiņas ietekmēs spēlētāju sniegumu laukumā, to redzēsim jau sestdien. Lai arī Madrides "Real" ir 85% iespējamība uzvarēt "Valladolid", būs interesanti vērot ne tikai futbola spēli, bet arī komandas noskaņojumu laukumā.

Itālijas futbola čempionāta A sērijā spēli aizvadīs "Fiorentina" - "AS Roma". Šī ir neparedzama spēle, jo abas komandas ir vienlīdz spēcīgas ar līdzīgām iespējām uzvarēt. Iepriekšējās tikšanās reizēs, gan viena, gan otra pamīšus ir izcīnījušas uzvaru. Domāju, ka "AS Roma" ir 37% iespējamība uzvarēt, bet "Fiorentina" – 38% iespējamība uzvarēt. Neizšķirts šo komandu duelī pēdējo reizi bija 2015. gadā. Mazāka intriga par uzvaru gaidāma "Juventus" – "Cagliari  mačā, taču šī spēle ir laba iespēja Ronaldu pietuvoties pirmajai vietai snaiperu sacensībās. Uzskatu, ka "Juventus" ir 84% iespējamība uzvarēt šo maču, bet arī brīnumi mēdz notikt.

Mums tuvāk kaimiņos – Krievijas futbola Premjerlīgā – sestdien plkst. 15:30 notiks grandiozs Maskavas derbijs, kad laukumā kāps "Dinamo Moscow" – "CSKA Moscow". Abu komandu iepriekšējo spēļu vēsture ir kā amerikāņu kalniņi – "CSKA Moscow" te uzvar, te zaudē, te uzvar, te zaudē, te nospēlē neizšķirti. Lai arī "Dinamo Moscow" šo abu komandu derbijā ir izcīnījusi vairāk uzvaras, un šosezon nav guvusi vārtus tikai 1 no 5 Krievijas Premjerlīgas mačiem, šoreiz par spēles favorīti tiek uzskatīta "CSKA Moscow". Iespējams, atslēga uz uzvaru "CSKA Moscow" ir rezultatīvais uzbrucējs Fjodors Čalovs, kas šosezon ir guvis 8 vārtus.

Saldajā ēdienā pašmāju futbols – svētdien plkst. 14:00 sīvu cīņu par sudraba medaļu aizvadīs Rīgas Futbola Skola (RFS) – FK "Ventspils". Abas komandas ir aizvadījušas 26 spēles, un virslīgas kopvērtējumā RFS ar 55 punktiem ir otrajā pozīcijā, kamēr FK "Ventspils" atpaliek tikai par punktu, ar 54 punktiem ierindojoties trešajā pozīcijā.  Pirms pāris nedēļām biju pārliecināts, ka RFS iegūs godpilno trešo vietu, bet tagad situācija ir mainījusies – tas nozīmē, ka pārsteigumi var notikt arī pašmāju futbolā. Lai arī bukmeikeri prognozē, ka RFS ir 47% iespējamība izcīnīt sudraba medaļu, nedrīkst aizmirst, ka šai komandai vēl joprojām ir teorētiskas iespējas kļūt par Virslīgas čempioniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu