Vēl aizvien straumētākā pašmāju dziesma - "Zemes stunda"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ansis un Kristīne Pāže
Ansis un Kristīne Pāže Foto: publicitātes

«Starptautiskās fonogramu industrijas federācijas (IFPI International Federation of the Phonographic Industry) apkopotā informācija par pieprasītākajiem nedēļas mūzikas ierakstiem Latvijas teritorijā šonedēļ atklāj to, ka jau vairākas nedēļas pārliecinoši 1. vietā visās lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs ("Spotify", "Deezer", "Apple Music"...) atrodas repera Anša un Okartes skatuves dalībnieces Kristīnes Pāžes kopīgais singls "Zemes stunda".

Latvijas Digitālās mūzikas patēriņa informācija, kas balstās "Ranger Computer" apkopotajos datos, liecina, ka dziesma, ko producējis Kaspars Ansons un kas radusies dziesmu rakstīšanas nometnes «RIGaLIVE» 2. sesijas ietvaros, kopumā šajā topā atrodas jau septiņpadsmit nedēļas. 

«Vispār nometnē piedalījos kā dziesmu tekstu autors, nevis izpildītājs, bet dziesmā repot mani pierunāja komanda. Sākām ar piedziedājumu, no kura pamazām atvasinājām dziesmas melodiju un ritmu, tad es izgāju «trimdā» uz gaiteni, pasēdēju pāris stundas uz palodzes un atnācu atpakaļ ar pabeigtu tekstu. Tāds ir stāsts par to, kā es pirmoreiz mūžā uzrakstīju dziesmu par mīlestību,» tā dziesmas tapšanu apraksta Ansis.

Lielu daļu straumētāko dziesmu desmitniekā sastāda grupas "Prāta vētra" dziesmas, tomēr gan otrā, gan trešā vieta šonedēļ pienākas apvienībai "Bermudu divstūris" un Gata Irbes projekta Mesa.

Top10 nedēļas straumētākās pašmāju dziesmas

1. Ansis "Zemes stunda" (ar Kristīni Pāži)

2. Bermudu divstūris "Roku okeāns" 

3. Mesa "Visu no jauna"

4. Dons un Ozols "Salauzta sirds"    

5. Prāta vētra "Ogles"   

6. Mesa "Vērtības"   

7. Prāta vētra un Musiqq "Debesis iekrita tevī"

8. Prāta vētra "Pašu dārgāko"

9. Ansis "Zāles"

10. Instrumenti "HES un tu"

Jāpiebilst, ka no ārzemju māksliniekiem, 1. vietā singlu konkurencē nelaiķa repera XXXTENTACION "Arms Around You", bet albumu konkurencē - Detroitas repera Eminema pārsteiguma albums "Kamikaze".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu