Greznība bez jumta jeb BMW 8.sērijas kabriolets

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
BMW 8.sērijas kabriolets
BMW 8.sērijas kabriolets Foto: BMW

2018.gada jūnija vidū, īsi pirms Jāņiem un Lemānas 24 stundu sacensībām, kur BMW stratēja ar M8 GTE, pasaulei tika parādīta arī sērijveida 8.sērijas kupeja. Nepilnus piecus mēnešus vēlāk publiski parādīts arī atbilstošais kabriolets.

Jaunais 8.sērijas Cabrio tiks apgādāts ar auduma salokāmo jumtu. Tas atveras un aizveras pilnībā automātiski pēc attiecīgās pogas nospiešanas, turklāt funkcionē arī automobilim braucot, ja vien ātrums ir līdz 50 km/h. Standartā jumta audums ir melnā krāsā, taču opcionāli pieejams gaišāks pelēkas (Anthracite Silver) krāsas jumts.

Tirgū 8.sērijas kabriolets nonāks 2019.gada martā un sākotnēji tam tiks piedāvātas divas motoru opcijas - V8 benzīnnieks modelim M850i xDrive Convertible ar 530 ZS un 750 Nm, bet R6 dīzeļdzinējs modelim 840d xDrive Convertible ar 320 ZS un 680 Nm. Jaudas pārnese notiek caur astoņu pakāpju automātisko pārnesumkārbu Steptronic Sport un xDrive pilnpiedziņu.

Kabriolets tika izstrādāts līdztekus BMW 8.sērijas kupejai, BMW M8 un sacīkšu BMW M8 GTE, tādēļ tā konstrukcijā plaši izmantoti alumīnijs, magnijs un oglekļa šķiedra, lai iegūtu zemu smaguma centru, vienmērīgu izsvarojumu starp asīm un attiecīgi iespējami labas gaitas īpašības.

Foto: BMW

Par tām gādā arī standartā uzstādītā adaptīvā balstiekārta, aktīvā visu riteņu stūrēšanas sistēma un atkarībā no modeļa arī elektroniski vadāms aizmugurējā diferenciāļa bloķētājs un aktīvie stabilizatori. 

Foto: BMW

Tāpat kā 8.sērijas kupejai, arī kabriolets jau standartā ir bagātīgi aprīkots. Taču ražotājs ir paredzējis ne mazāk plašas iespējas izvērsties par papildus samaksu. Tā, piemēram, atsevišķi var pasūtīt galvas balstos iebūvētus pakauša sildītājus, dažādus oglekļa šķiedras akcentus ārējā noformējumā, telefona bezvadu lādētāju, aizdedzes atslēgu ar ekrānu, Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound skaņu sistēmu, no stikla izgatavotus atsevišķus slēdžus un sviras u.c.

Foto: BMW
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu