Nebanku kreditētāja "ExpressCredit" koncerna peļņa deviņos mēnešos sasniegusi 3,458 miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
«ExpressCredit» valdes loceklis Didzis Ādmīdiņš
«ExpressCredit» valdes loceklis Didzis Ādmīdiņš Foto: Ieva Lūka/LETA

Nebanku patērētāju kreditēšanas uzņēmuma SIA "ExpressCredit" koncerna peļņa šogad deviņos mēnešos bija 3,458 miljoni eiro, kas salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu ir pieaugums par 54,3%, liecina kompānijas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Vienlaikus "ExpressCredit" koncerna kopējie ieņēmumi palielinājās par 4,7% un 2017. gada deviņos mēnešos bija 14,17 miljoni eiro.

"ExpressCredit" finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka Saeima ir veikusi izmaiņas Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas ietekmēs Latvijā patērētāju kreditēšanas nozarē strādājošos komersantus. Tostarp būtiskākais, kas stāsies spēkā no 2019.gada 1.jūlija, būs ierobežojums, kas nosaka, ka kredīta kopējās izmaksas patēriņa kredītiem nedrīkst pārsniegt 0,07% dienā, kā arī no nākamā gada jūlija stāsies spēkā ierobežojums patērētāja kreditēšanas reklāmām.

"Lai gan likuma izmaiņas ir apjomīgas, sevi Latvijas patēriņa kredītu tirgū redzam ilgtermiņā," teikts vadības ziņojumā, piebilstot, ka izmaiņas likumā paredz gan ierobežojumus, gan iespējas.

"Šo izmaiņu rezultātā faktiski tiks nojaukta robeža starp klasisko banku un nebanku kredītiem. Paredzam, ka nozarē notiks pakalpojumu transformācija, un īstermiņā paredzam apgrozījuma kritumu, ko daļēji kompensēs mazāki reklāmas izdevumi, kā arī citu izmaksu pārskatīšana. Ilgākā termiņā redzam, ka tirgus virzīsies ilgtspējīgākas attīstības virzienā. Lai arī ilgtermiņā nozares kredītportfelis noteikti pieaugs, būs atsevišķas klientu grupas, kuras vairs aizdevumu nevarēs saņemt. Tas būtu jāuzskata par likumdošanas plānošanas brāķi, jo dažas atsevišķas klientu grupas kredītriska dēļ nebūs rentabli kreditēt. Pozitīvi vērtējams tas, ka dažādas profesionālās organizācijas kā Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) un Latvijas Banka nozares regulējumu redz liberālāku," teikts kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā.

Tāpat "ExpressCredit" vadība atzīmē, ka pozitīvi vērtē likumdevēja centienus uzlabot informācijas apmaiņu ar kredītņēmēju datiem, kā arī pozitīvi ir vērtējamas izmaiņas attiecībā uz maksātspējas vērtēšanas noteikumiem. "Skaidrs, ka, likvidējot cenu kā konkurences elementu, kā konkurences elementi pastāvēs citi produktu raksturojošie aspekti, kā rezultātā priekšplānā izvirzīsies cīņa par produkta kvalitāti, kur saredzam konkurētspējas priekšrocības. Domājam, ka klienti arvien mazāk šķiros pakalpojumu sniedzēju pēc uzņēmējdarbības formas, bet gan priekšroku dos labākam pakalpojumam, kas atbilst klienta vērtībām, vajadzībām un dzīvesveidam," teikts vadības ziņojumā.

"ExpressCredit" vadība min, ka kopumā 2018.gada nogali un 2019.gadu saredz kā saspringtu un darbietilpīgu, tomēr ir saredzamas arī milzīgas iespējas, kuras plānots izmantot. "Uzņēmums jau vairākkārt ir veiksmīgi vadījis pārmaiņas, un esam tām pilnībā gatavi arī šobrīd," teikts vadības ziņojumā.

Pērn deviņos mēnešos "ExpressCredit" koncerns strādāja ar 2,241 miljona eiro apgrozījumu.

Kompānija "ExpressCredit" izveidota 2009.gadā un līdz 2012.gada jūnija beigām strādāja ar nosaukumu "Lombards24.lv". Kompānijas obligācijas iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu