Bailsa kļūst par pirmo vingrotāju, kura PČ izcīnījusi 13 zelta medaļas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Simona Bailsa
Simona Bailsa Foto: AP/LETA

Titulētā amerikāņu vingrotāja Simona Bailsa piektdien kļuva par vēsturē pirmo vingrotāju, kura pasaules čempionātos izcīnījusi 13 zelta medaļas pasaules čempionātos (PČ).

Dohā notiekošajās meistarsacīkstēs 21 gadus vecā Bailsa triumfēja atbalsta lēciena sacensībās. Viņai tā bija trešā zelta medaļa šo sacensību ietvaros, taču sportiste var tikt pie vēl trijām.

Piektdien viņa sakrāja kopumā 15,366 punktus, apsteidzot otrajā vietā esošo kanādieti Šalonu Olsenu, kura tika pie 14,516 punktiem.

Tāpat šī bija viņas 17.medaļa kopumā, kas nozīmē, ka viņa par trīs medaļām atpaliek no krievietes Svetlanas Horkinas, kura ir sakrājusi 20 godalgas. Savukārt zelta medaļu vērtējumā viņa apsteidza baltkrievieti Vitāliju Sčerbo, kura pie savas 12.augstākā kaluma godalgas tika 1996.gadā - vienu gadu pirmst tam, kad piedzima Bailsa.

Bailsas kontā ir četras olimpisko spēļu un 13 pasaules čempionātu zelta medaļas.

Vēl ceturtdien Bailsa kļuva par pirmo vingrotāju vēsturē, kura izcīnījusi četrus pasaules čempiones titulus daudzcīņā.

Bailsa nepilnu diennakti pirms starta pasaules čempionātā nonāca slimnīcā. Viņai tika konstatēti nierakmeņi, taču tie nekļuva par šķērsli viņas dalībai meistarsacīkstēs.

No Latvijas vingrotājām daudzcīņā 74.vietu izcīnīja 2000.gada Sidnejas olimpisko spēļu čempiona brīvajās kustībās Igora Vihrova meita un audzēkne Elīna, bet 127.pozīcijā bija Anastasija Dubova, kamēr Alīna Circene piedalījās tikai vingrojumos uz baļķa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu