Vētrās Itālijā gājuši bojā vismaz 20 cilvēku

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Plūdi Venēcijā, Svētā Marka laukumā
Plūdi Venēcijā, Svētā Marka laukumā Foto: AP/Scanpix

Vētrās un lietusgāzēs Itālijā šonedēļ ir gājuši bojā vismaz 20 cilvēku, kā arī nopostīti tūkstošiem hektāru meža valsts ziemeļos, piektdienas vakarā paziņoja civilās aizsardzības aģentūra.

87 gadus veca sieviete un 62 gadus vecs tūrists no Vācijas piektdien zaudēja dzīvību zibens spērienā Sardīnijas salā.

Meteorologi prognozēja, ka stiprs vējš un lietus turpināsies arī nedēļas nogalē.

Vēji, kas ceturtdien plosījās Veneto reģionā, nopostīja kokus Dolomītu kalnu nogāzēs.

"Te izskatās kā pēc zemestrīces. Tūkstošiem hektāru meža tika nolīdzināti līdz ar zemi, it kā būtu darbojies milzīgs elektriskais zāģis," sacīja Veneto reģiona gubernators Luka Dzaja.

Viņš piebilda, ka 160 000 cilvēku šajā reģionā palikuši bez elektrības.

Vētrās Itālijas ziemeļos ceturtdien gāja bojā divi pensionāri 74 un 73 gadu vecumā, kad viņu automobilim uzkrita koks Valledaostas reģionā.

Lombardijas reģiona Brešas provincē viens cilvēks iekrita upē un straume viņu pavilka zem ūdens.

Trentīno-Altoadidžes reģionā 81 gadu vecs vīrietis gāja bojā, nokrītot no viņa kalnu mājas jumta. Pirmdien dzīvību zaudēja 53 gadus vecs vīrietis, kura automobilim trāpīja vētrā krītošs koks.

Vairākas pilsētas Veneto reģiona Belluno provincē tika nošķirtas no ārpasaules, kad zemes nogruvums sabojāja kalnu ceļu un tā salabošanu kavēja nemitīgas lietavas.

Plūdu dēļ Sicīlijā ir slēgti daudzi ceļi, bet pēc pašvaldību mēru rīkojumiem ir slēgtas skolas, sabiedriskie parki un pazemes pārejas.

Dženovas tuvumā esošais Portofīno kūrorts bija sasniedzams tikai pa jūru, jo galvenais ceļš ir sagruvis, bet ārkārtas taka iedzīvotāju evakuācijai tika atzīta par pārāk bīstamu.

Itālijas civilās aizsardzības aģentūra nosauca šonedēļ valdošos laikapstākļus par "vienu no sarežģītākajām meteoroloģiskajām situācijām pēdējos 50 līdz 60 gados".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu