Mbapē un Neimars nokārto PSG uzvaru, komandai labojot Eiropas spēcīgāko līgu rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kiljans Mbapē
Kiljans Mbapē Foto: AFP/LETA

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) komanda piektdien svinēja uzvaru arī Francijas futbola čempionāta 12. kārtas spēlē, tādējādi labojot Eiropas piecu spēcīgāko līgu rekordu.

Parīzieši turnīra līderu duelī savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:0) pārspēja "Lille" vienību.

Līdz ar to PSG joprojām ir vienīgā komanda šīs sezonas Francijas čempionātā, kas vēl nav zaudējusi punktus. Šosezon neviena cita vienība no vadošajām piecām Eiropas futbola līgām ko tādu nav paveikusi.

Ar šo uzvaru PSG ir uzstādījusi jaunu Eiropas rekordu starp kontinenta piecām vadošajām futbola līgām. Pirms tam tik veiksmīgs sākums 1960./61.gadā sezonā padevās Anglijas klubam Totenhemas "Hotspur", kas turnīra ievadā izcīnīja 11 panākumus pēc kārtas.

Mača rezultāts tika atklāts 70. minūtē, kad netraucēts no soda laukuma robežas precīzi sita PSG franču uzbrucējs Kiljans Mbapē. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas sešas minūtes, brazīlietis Neimars pēc Mbapē piespēles ielauzās soda laukumā un dubultoja mājinieku pārsvaru. Mača kompensācijas laikā "Lille" vienības kotdivuāriešu uzbrucējs Nikolā Pepē realizēja 11 metru soda sitienu, bet tas netraucēja PSG izcīnīt uzvaru.

"Bijām pelnījuši uzvaru un labot šo rekordu. Francijas čempionāts nav viegls turnīrs. Laukumā atdevām visu," pēc uzvaras televīzijai "Canal+" teica PSG brazīliešu aizsargs Tjagu Silva.

Francijas čempionāta kopvērtējumā PSG ieguvusi maksimāli iespējamos 36 punktus 12 spēlēs, kamēr ar 25 punktiem seko "Lille", bet pirmo trijnieku ar 22 punktiem 11 dueļos noslēdz "Montpellier". Savukārt Lionas "Olympique" ar 20 punktiem ir ceturtā, kamēr piekto vietu ar 19 punktiem ieņem Marseļas "Olympique".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu