"Food Union" nākamgad iekārtās plāno ieguldīt apmēram 4,7 miljonus eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Čīka/LETA

Piena pārstrādes koncerns "Food Union", turpinot darbu pie svaigo piena produktu izcilības centra izveides, nākamā gada laikā plāno ieguldīt apmēram 4,7 miljonus eiro iekārtu iegādē, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijā.

Informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā liecina, ka "Food Union" koncernā ietilpstošais "Rīgas piensaimnieks" plāno iegādāties saldējuma ražošanas līniju, biezpiena formēšanas līniju un biezpiena iepakošanas līniju, kā arī specializētu kravas transportu ar refrižeratoriem, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Saldējuma ražošanas līniju plānots uzstādīt līdz 2019.gada 30.jūnijam, biezpiena iepakošanas līniju - līdz 2019.gada 31.jūlijam, biezpiena formēšanas līniju - līdz 2019.gada 30.septembrim, bet specializētu kravas transportu ar refrižeratoriem - līdz 2019.gada 31.decembrim.

Koncerna "Food Union" finanšu direktors Eiropā Normunds Staņēvičs aģentūrai LETA sacīja, ka piena pārstrādes un fermentētu produktu ražošanas līnijas un tvertnes, kā arī biezpiena iepakošanas līnijas iepirkumi ir daļa no "Food Union" svaigo piena produktu izcilības centra izveides. Šos iepirkumus plānots īstenot 2019.gadā ar mērķi svaigo piena produktu izcilības centra būvniecības un iekārtošanas darbus pabeigt 2020.gadā. "Pateicoties šo iekārtu iegādei, varēsim izstrādāt vēl vairāk inovatīvus produktus un kopumā paplašināt mūsu piedāvājumu patērētājiem kā vietējā, tā arī eksporta tirgos," sacīja Staņēvičs. Viņš piebilda, ka kopējais investīciju apmērs, kuru nākamā gada laikā plānots ieguldīt attiecīgo iekārtu iegādē, ir apmēram 4,7 miljoni eiro.

Pretendenti iepirkumu konkursos par biezpiena formēšanas līnijas un biezpiena iepakošanas līnijas piegādi var pieteikties līdz šā gada 5.novembrim, bet pretendenti iepirkuma konkursos par saldējuma ražošanas līnijas un specializēta kravas transportu ar refrižeratoriem piegādi - līdz 2018.gada 16.novembrim.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka līdz 2020.gadam "Food Union" plāno investēt vairāk nekā 11,1 miljonu eiro svaigo piena produktu izcilības centra izveidē. Projekta mērķis visu ražošanu Rīgā koncentrēt jaunā un ar modernām iekārtām aprīkotā ražošanas cehā, tādējādi stiprinot "Food Union" līderpozīcijas inovatīvu produktu izstrādē un ļaujot paplašināt piedāvāto produktu klāstu.

Latvijā "Food Union", kas apvieno uzņēmumus "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens" un "Rīgas piensaimnieks", apgrozījums 2017.gadā bija 115,9 miljoni eiro, kas ir iepriekšējā gada līmenī. Tostarp "Rīgas piena kombināta" un tās meitasuzņēmuma "Valmieras piens" apgrozījums bija 82,4 miljoni eiro, bet "Rīgas piensaimnieka" apgrozījums bija 33,5 miljoni eiro.

"Food Union" ietilpst "Rīgas piensaimnieks", kā arī "Rīgas piena kombināts", "Valmieras piens", saldējuma ražotājs "Premia" Igaunijā, uzņēmumi "Premier Is" un "Hjem Is" Dānijā, "Isbj?rn Is" Norvēģijā, "Alpin57Lux" Rumānijā, "Ingman Ice Cream" Baltkrievijā. Koncerna lielākais akcionārs ir Krievijas uzņēmējs Andrejs Beshmeļņickis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu