PSG un "City" pretlikumības ilgstoši piesedzis UEFA vadītājs, iesaistīts arī Francijas prezidents

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Pa kreisi Infantīno, pa labi Sarkozī
Pa kreisi Infantīno, pa labi Sarkozī Foto: @BestImage

Eiropas futbola grandi Mančestras "City" un Parīzes "Sain-Germain" tiek apsūdzēti par nopietniem UEFA "Financial Fair Play" (FFP) noteikumu pārkāpumiem, kurus piesedzis arī esošais FIFA prezidents Džanni Infantīno un citas augstas amatpersonas, vēsta Football Leaks.

Pēc Football Leaks paustās informācijas (atsaucoties uz vairākiem avotiem), neskaitot Infantīno, kurš pirms stāšanās FIFA prezidenta amatā 2016. gadā bija UEFA ģenerālsekretārs, nelikumības notikušas arī ar bijušā Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī un bijušā FIFA vadītāja Mišela Platinī līdzdalību.

Sarkozī esot liels nopelns 2022. gada FIFA Pasaules kausa rīkošanas tiesību piešķiršanā Katarai. 2010. gadā privātas tikšanās laikā Francijas prezidents Kataras emiram Tamimam Al-Tani piedāvājis darījumu - ja viņš nopirks Parīzes klubu un Francijā sāks darboties sporta televīzijas kanāls BeIN Sports, tad politiķis panāks, lai tā brīža FIFA vadītājs Platinī tiesības rīkot Pasaules kausa finālturnīru piešķirs Katarai, vēsta Der Spiegel.

Sarkozī spēlējis lielu lomu arī "City" nedienu atrisināšanā.

Savukārt Infantīno 2014. gadā, kad viņš vēl bija UEFA ģenerālsekretārs, slepeni vienojās ar PSG un "City", kas tiem ļāva apiet FFP noteikumus.

Laika posmā no 2011. līdz 2013. gadam gan PSG, gan "City" bija izveidojies ievērojams budžeta deficīts, un abiem klubiem draudēja izslēgšana no eirokausiem fiskālās disciplīnas neievērošanas dēļ, taču pateicoties Infantīno palīdzībai, tas nenotika.

Parīzes kluba gadījumā runa ir par Kataras tūrisma iestādes (Qatar Tourism Authority) novirzītajiem līdzekļiem, kas bija mērāmi 215 miljonu eiro apmērā, taču UEFA norīkotie eksperti šo summu pēc Infantīno norādēm nepieciešamajos dokumentos ievērojami sagrozīja, samazinot to līdz 2,8 miljoniem.

Savukārt "City" kopējie zaudējumi bija mērāmi 233 miljonos eiro, kas ir daudz vairāk kā FFP pieļaujamais budžeta deficīts 45 miljoni.

Infantīno par šiem pārkāpumiem zinājis, taču aktīvi lobējis abu bagāto klubu intereses, slepeni ticies ar to vadītājiem, apspriedis un dalījies ar konfidenciālu informāciju, kā arī, saņemot par to atlīdzību, piedāvājis tiem palīdzēt atrisināt radušās problēmas.

Abi klubi sistēmātiski snieguši nepatiesu informāciju par patiesajiem apgrozīto līdzekļu apmēriem. Tiek ziņots, ka reālie ieguldījumi esot bijuši sekojoši - kopš 2011. gada "Saint-Germain" klubā investēti 1,8 miljardi, kamēr "City" gadījumā tie ir 2,7 miljardi eiro, kas ir ievērojami vairāk nekā klubi norādījuši finanšu atskaitēs.

Tāpat Der Spiegel ziņoja par Eiropas superlīgas projekta virzīšanu (tajā spēlētu vien kontinenta pazīstamākie un bagātākie klubi) aizkulisēs. Proti, vairāki Eiropas bagātākie klubi, kur līderību uzņēmusies Minhenes "Bayern" vadība, jau mēnešiem ilgi bez valstu federāciju vadības ziņas nopietni apspriežot šāda projekta izveidi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu