Vien 18 gadus vecais Vinisiuss palīdz "Real" pārtraukt neveiksmju sēriju; "Barcelona" izglābjas no sensacionāla zaudējuma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Barcelona" "El Clasico" duelī sakauj Madrides "Real"
"Barcelona" "El Clasico" duelī sakauj Madrides "Real" Foto: AFP/LETA

Lielu artavu ieguldot 18 gadus vecajam brazīliešu uzbrucējam Žunioram Vinisiusam, Madrides "Real" futbolisti pārtraukuši piecu neuzvarēto spēļu sēriju Spānijas čempionātā.

Madridieši sestdien savā laukumā ar rezultātu 2:0 (0:0) pārspēja Valjadolidas "Real".

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 17 minūtes, Vinisiuss devās uz maiņu un palīdzēja "Real" izcīnīt uzvaru. Spēles 83.minūtē viesu vārtsargs atsita Vinisiusa sitienu, bumbai no aizsarga Kiko Olivasa ielidojot savos vārtos.

Savukārt piecas minūtes vēlāk pēc brazīlieša piespēles soda laukumā tika nogāzts "Real" franču uzbrucējs Karims Benzemā. Uz viesu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Serhio Ramoss.

"Real" pirmajās desmit Spānijas čempionāta spēlēs guva tikai četras uzvaras, un šāda snieguma dēļ pirmdien no amata atbrīvoja komandas galveno treneri Hulenu Lopetegi, kurš šajā amatā noturējās tikai 139 dienas.

Pagaidām viņa vietā ir iecelts "Real" otrās komandas "Real Madrid Castilla" galvenais treneris Santjago Solari.

"Real" ir pēdējo trīs sezonu UEFA Čempionu līgas uzvarētāja, bet starpsezonā klubs piedzīvoja ievērojamas pārmaiņas, jo uz "Juventus" devās tā lielākā zvaigzne Krištianu Ronaldu, bet no galvenā trenera posteņa aizgāja slavenais francūzis Zinedins Zidāns, kura vietā stājās Lopetegi.

Tikmēr Spānijas čempionāta vadošā komanda "Barcelona" mača beigās guva divus vārtus un viesos ar 3:2 (1:1) pārspēja Madrides "Rayo Vallecano".

Barselonas komandu 11.minūtē izvirzīja vadībā urugvajietis Luiss Svaress, bet desmit minūtes pirms puslaika beigām Poso panāca izlīdzinājumu. Otrajā puslaikā, 57.minūtē Alvaro Garsija panāca 2:1 mājiniekiem, kuri bija vadībā līdz pat mača pēdējām minūtēm.

Vispirms 87.minūtē franču uzbrucējs Usmans Dembelē panāca izlīdzinājumu, bet pamatlaika pēdējā minūtē vēlreiz izcēlās Svaress, kuru pretinieki nepieskatīja soda laukumā, urugvajietim netraucēti saņemot bumbu pie tālā vārtu staba un raidot to tīklā.

Vēl sestdien Madrides "Atletico" viesos nospēlēja 1:1 (0:0) ar "Leganes".

Spēles 69.minūtē rezultātu ar skaistu brīvsitienu atklāja "Atletico" franču uzbrucējs Antuāns Grīzmans, taču astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām mājinieki izlīdzināja rezultātu, precīzi sitot argentīnietim Gido Kariljo.

Spānijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 24 punktiem 11 spēlēs atrodas "Barcelona" komanda, kam ar 20 punktiem desmit un 11 cīņās seko "Alaves" un "Atletico". Tālāk ar 19 punktiem ir "Sevilla", 18 punktus guvusi Barselonas "Espanyol", bet 17 - Madrides "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu