"Ja cilvēki zinātu, kas notiek anonīmo alkoholiķu sapulcēs!..." (17)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

 “Ja vien cilvēki zinātu, kas notiek šajās sapulcēs un ko tās dod, aiz durvīm stāvētu rindas!” tā Latvijas Radio stāsta anonīmais alkoholiķis Aivars.

Rīgā pagājušajā nedēļā notika Latvijas Anonīmo alkoholiķu sadraudzības 30 gadu jubilejas svinības. Jubilejas svinību laikā bija iespēja apmeklēt anonīmo alkoholiķu sapulces, darbnīcas, kā arī citas aktivitātes.

Aivars Latvijas Radio stāsta, ka Latvijas anonīmo alkoholiķu kustībai pievienojās tās pirmsākumos un skaidrā ir jau 29 gadus.

Aivars atklāj, ka ir radošas profesijas pārstāvis, kur alkoholu reizēm uzskata teju par pašsaprotamu radīšanas līdzgaitnieku. Viņš kļuvis atkarīgs jau ar pirmo glāzi 15 gadu vecumā. Septiņdesmito gadu beigās ārstēts ar tabletēm, taču neveiksmīgi, līdz 1989. gadā iepazinis anonīmos alkoholiķus. Anonīmo alkoholiķu sapulces viņš apmeklē jau 29 gadus un uzskata, ka tikai ar to palīdzību iespējams atbrīvoties no atkarības.   

 Šā gada rudenī Latvijā ir vairāk nekā 60 aktīvu anonīmo alkoholiķu grupu, taču ik nedēļu anonīmo alkoholiķu grupu sapulču ir vairāk, jo daļai grupu sapulces notiek vairākas reizes nedēļā. Tajās sanāk cilvēki, kuriem tās palīdz daudz vieglāk saglabāt skaidrību.

Anonīmo alkoholiķu sadraudzības kustība pasaulē aizsākās 1935.gadā ASV, Ohaio štatā Akronā. Šobrīd Anonīmo alkoholiķu sadraudzības grupas ir visos kontinentos, tostarp gandrīz visās Eiropas valstīs.

Komentāri (17)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu