"Balticovo" plāno ieguldīt 290 000 eiro olu pārstrādes ceha modernizācijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Olu un olu produktu ražošanas uzņēmums AS "Balticovo" plāno ieguldīt 290 000 eiro olu pārstrādes ceha modernizācijā un ātrsaldēšanas iekārtas iegādē, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kompānija par 150 000 eiro līdz nākamā gada 30.jūnijam ir iecerējusi iegādāties pārtikas produktu ražošanas iekārtas un tās integrēt olu pārstrādes cehā, to modernizējot un automatizējot.

Tāpat "Balticovo" par 140 000 eiro līdz nākamā gada 30.jūnijam plāno iegādāties ātrsaldēšanas iekārtu, kuras sasaldēšanas ilgums produkcijai līdz 25 tonnām ir ne vairāk kā 24 stundas gaisa temperatūrā no četriem līdz -18 grādiem pēc Celsija.

Investīciju projektus plānots īstenot, piesaistot finansējumu Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai pasākumā "Ieguldījumi materiālajos aktīvos". Pretendenti pieteikumus iepirkumu konkursos var iesniegt līdz 16.novembrim.

LETA jau ziņoja, ka "Balticovo" izsludinājis arī iepirkumu konkursus arī par olu vārīšanas, plēšanas un pakošanas līnijas iegādi, kurā plāno ieguldīt miljonu eiro, kā arī olu pārstrādes un olu produktu fasēšanas iekārtām, kurās plānots ieguldīt 700 000 eiro.

"Balticovo" apgrozījums 2017.gadā bija 52,3 miljoni eiro, kas ir par 17,3% vairāk nekā 2016.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 10,8 miljoni eiro, kas ir četras reizes lielāka nekā 2016.gadā.

"Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu