Arturs Skutelis sāk publicēt “Lavīnu”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Arturs Skutelis
Arturs Skutelis Foto: Ritvars Stankevičs

Pašmāju hiphopa mūziķis Arturs Skutelis sācis izdot soloalbumu “Lavīna”, kas publicēts pa vienam skaņdarbam, singlos, un kā vienots audioieraksts tiks izdots tad, kad būs pabeigta pēdējā dziesma. 

Līdz šim publicēti četri darbi, kas tapuši sadarbībā ar tādiem latviešu mūziķiem kā Oriole, Ansis Kolmanis, Rihards Štrauss un NiklāvZ. 

“Tas ir eksperiments. Albuma veidošana parasti paredz vairāku dziesmu radīšanu, jau rakstīšanas procesā katru no tām ieliekot lielākā kopbildē, kopskanējumā vai koncepcijā, pēcāk izdodot albumu kā vienotu veselumu. “Lavīna” man ir jauna pieredze, jo publicēju dziesmas pa vienai, un katrs skaņdarbs tiek norakstīts no dzīves tagad un šeit, pēc jaunākajiem pārdzīvojumiem un pārdomām, bez ilgstošas pauzes starp brīdi, kad dzimst ideja, un brīdi, kad skaņdarbs ir gatavs. Sanāk gandrīz vienlaicīga radīšana un publicēšana, tāpēc šķiet pareizi “Lavīnu”, vismaz šobrīd, definēt kā “albumu procesā”,” stāsta autors.

Izdotās “Lavīnas” dziesmas ir pieejamas mūziķa Spotify lapā. 

Sadarbībā ar fotogrāfu un video veidotāju Emīlu Kāli katrai albuma dziesmai top arī noskaņu vizualizācijas, kas pieejamas Skuteļa YouTube kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu