Jaunākās sinoptiķu prognozes šai nedēļai

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Šonedēļ laikapstākļus Latvijā noteiks anticiklons, bet, tam attālinoties uz austrumiem, nedēļas beigās nedaudz pastiprināsies vējš un iespējams neliels lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs un "Global Forecast System".

Tuvākajās dienās gaisa temperatūra pārsvarā paaugstināsies līdz +8..+13 grādiem, vietām pārspējot siltuma rekordus. Nedēļas nogalē kļūs par kādu grādu vēsāks. Dažās naktīs, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra vietām noslīdēs nedaudz zem nulles.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, nedēļas izskaņā tas kļūs lielāks, Lāčplēša dienā patlaban tiek prognozētas vēja brāzmas līdz 9-14 metriem sekundē.

Sabiezējot mākoņu segai, vietām var smidzināt, dažkārt veidosies migla. Iespējams, nedēļas beigās Latviju sasniegs ar Atlantijas ciklonu saistīta atmosfēras fronte un lietus, lielākā nokrišņu varbūtība būs Kurzemē.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi 18.novembrī laikapstākļus ietekmēs anticiklons, tāpēc stipri nokrišņi vai liels vējš maz iespējams, gaidāms mēreni silts laiks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu