Lielbritānijas biznesa līderi aicina rīkot jaunu “Brexit” referendumu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PA/Scanpix

Vairāk nekā 70 Lielbritānijas biznesa līderu ir parakstījuši publisku vēstuli laikrakstam “The Sunday Times”, kurā valsts valdība tiek aicināta sarīkot referendumu par gaidāmā “Brexit” vienošanos, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Vēstulē norādīts, ka destruktīvais smagais “Brexit” negatīvi ietekmēs Lielbritānijas ekonomiku.

Vēstuli parakstījušie Lielbritānijas uzņēmumu vadītāji paziņoja, ka šonedēļ darbību sāks organizācija “Business for a People's Vote” (“Bizness par tautas balsojumu”), kuras mērķis būs panākt attiecīga referenduma sarīkošanu.

Tikmēr Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja vairākkārt likusi skaidri manīt, ka jauna referenduma “Brexit” jautājumā nebūs.

“Biznesa videi tika apsolīts, ka, gadījumā, ja valsts nobalsos par izstāšanos, tirdzniecība ar Eiropas Savienību turpināsies bez aizķeršanās un būs skaidrība par nākotnes attiecībās, kas mums ir nepieciešama, lai veiktu ilgtermiņa investīcijas. (..) Valdības un Eiropas Komisijas apspriestie ierosinājumi ir tālu no šā solījuma. Pēdējo divu gadu neskaidrība jau ir izraisījusi investīciju samazinājumu,” teikts uzņēmēju vēstulē.

“Tagad mums priekšā ir vai nu aklais, vai arī destruktīvi smagais “Brexit”,” uzskata uzņēmēji.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu