Rinkēvičs: Jaunajai valdībai novēlu "nenolaist uz grunti plaukstošu uzņēmumu" (15)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: F64

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) pirmdien valdības sēdē novēlēja jaunajam Ministru kabinetam "nenolaist uz grunti plaukstošu uzņēmumu".

Otrdien apritēs Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS) vadītās valdības 1000 dienas, tāpēc pirmdien ministri atskaitījās par būtiskākajiem paveiktajiem darbiem. Rinkēvičs uzsvēra, ka Kučinska vadītās valdības lēmumi ietekmēs Latvijas turpmāko virzību.

Rinkēvičs šīs valdības darbu raksturoja kā intensīvu un interesantu, turklāt ministru attiecības bijušas ļoti labas. "Šī valdība centās īstenot reformas, kas noteikts Latvijas virzību nākamajos gados," uzsvēra Rinkēvičs.

Runājot par paveikto ārlietu jomā, ministrs pauda gandarījumu, ka Latvija noslēdza pievienošanās procesu OECD, kā rezultātā valsts veica reformu virknē jomu, piemēram, valsts kapitālsabiedrību pārvaldībā un korupcijas apkarošanā.

Tāpat Rinkēvičs uzsvēra, ka šīs valdības laikā Latvijas aizsardzības budžets sasniedza 2% no iekšzemes kopproduktu. Tāpat šajā laka posmā nodrošināta vēsturiski lielākā NATO karaspēka klātbūtne Latvijā.

"Šajā laikā mums izdevās saglabāt valsts ģeopolitisko kursu, aktīvi līdzdarbojāmies Eiropas Savienības politikas veidošanā, ko novēlu arī nākamajam Ministru kabinetam. Jaunajai valdībai novēlu nenolaist uz grunti plaukstošu uzņēmumu," sacīja ārlietu ministrs.

GALERIJA: Ministru kabineta pēdējā sēde

Komentāri (15)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu