IKEA Ziemassvētki – pasaku tēli un ziedu motīvi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/Publicitātes foto

“Alise Brīnumzemē”, “Nārnijas hronika” un angļu tradīcijas – trīs radošie virzieni atspoguļo sezonas svētku tendences jaunajā IKEA Ziemassvētku kolekcijā, kas jau ir pieejama arī veikalā Latvijā.

Kolekcijas autore ir pasaulslavenā zviedru dizainere Bea Šenfelda (Bea Szenfeld), kas radījusi tērpus un aksesuārus tādām zvaigznēm kā Lady Gaga un Björk, bet tagad Beas pasaku tēli un ziedu motīvi iedzīvināti ikvienam pieejamos Ziemassvētku rotājumos.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

“Lai radītu iespēju svētkiem sagatavoties bez steigas un lai varētu pavadīt tos sev tīkamā noskaņā, veikalā jau šobrīd var iegādāties aptuveni 400 dažādu ziemas preču, sākot ar dāvanām un beidzot ar gaismas virtenēm un rotājumiem. Turklāt, lai parādītu risinājumu pielietojuma daudzveidību, IKEA dizaineri veikalā ir radījuši iedvesmojošas ekspozīcijas – te ikviens var smelties idejas svētku atmosfēras radīšanai savās mājās,” stāsta IKEA Latvija vadītāja Inga Filipova. Ziemassvētku noskaņu uzburt mājās ir pa kabatai jebkuram.

Katra IKEA Ziemassvētku kolekcija ir unikāla, un tās ik gadu mainās. Šogad dizaineres Beas radītie dekori īpaši iepriecinās tos, kas meklē neparastus un izteiksmīgus interjera priekšmetus.

Materiāls, ar ko dizainere strādā visvairāk, ir papīrs, līdz ar to arī IKEA Ziemassvētku kolekcijas priekšmeti ir papīra mākslas iedvesmoti – tie ir smalki, gaumīgi un katrs ar savu stāstu un nozīmi.

Grāmatu sērijas “Nārnijas hronika” rosinātie niansēti baltie gaismas objekti rada mierpilnu un ziemīgu gaisotni. Savukārt “Alise Brīnumzemē” kļuvusi par ierosmi elegantu, toņos piesātinātu, ar metāliskiem akcentiem bagātinātu rotājumu tapšanai, kas mājās uzburs noslēpumainu, brīnumainu pasakas noskaņu.

Daļa kolekcijas atspoguļo Anglijas Ziemassvētku tradīcijas – sarkanie toņi un rūtainie raksti vairo omulību un mājīgumu. Turklāt ziedi šogad ir neatņemama Ziemassvētku sastāvdaļa maģiskas greznības radīšanai.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

Kā atklāj dizainere Bea Šenfelda, noteikumi, kā sagatavoties svētkiem, ir pavisam vienkārši.

  1. Svētku noteikumi nepastāv. Svarīgākais, lai gatavošanās process ir jautrs, un katrs var ļaujies izjūtām, nevis pieņemtām normām.
  2. Improvizē bez steigas. Dekorē pamazām, maini, pievieno jaunus rotājumus un spēlējies ar svētku sajūtu līdz pat svētku izskaņai.
  3. Pārsteidz ar negaidīto. Piemēram, Ziemassvētku eglē sasēdinot putnu rotājumus vai ziemas dekoros iekļaujot ziedus.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu