ZZS Saeimas spīkera amatam varētu atbalstīt Mūrnieces kandidatūru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Saeimas kanceleja

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) varētu atbalstīt pašreizējās parlamenta priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) ievēlēšanu arī par 13. Saeimas priekšsēdētāju, aģentūrai LETA pastāstīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

ZZS šajā un citos jautājumos lēmumu pieņems rīt, 6. novembrī, topošās frakcijas sēdē pirms 13. Saeimas pirmās sanākšanas. Tāpat tajā paredzēts parakstīt frakcijas nolikumu.

Tie ZZS deputāti, kuriem Krauze ir apvaicājies par savu izvēli, pauduši atbalstu Mūrnieces kandidatūrai, teica politiķis. Ņemot vērā Jaunas konservatīvās partijas (JKP) nostāju pret ZZS dalību valdībā, politiskais spēks neredz iespēju atbalstīt JKP pretendenti Dagmāru Beitneri-Le Gallu Saeimas spīkeres amatam.

Zaļo un zemnieku savienība ir apspriedusi iespēju uz kādu no amatiem Prezidijā virzīt pašreizējā Saeimas priekšsēdētājas biedra Gundara Daudzes kandidatūru un rīt šajā jautājumā tiks pieņemts gala lēmums.

LETA jau vēstīja, ka līdz šim konkrētas vienošanās par Saeimas Prezidija vai komisiju vadību starp 13. Saeimā ievēlētajām partijām nav panāktas. Uz savu pirmo sēdi jaunā Saeima sanāks jau otrdien.

Pašlaik uz spīkera amatu plāno kandidēt Beitnere-Le Galla un Mūrniece. Citiem amatiem Prezidijā "Attīstībai/Par!" varētu virzīt Mariju Golubevu, "Saskaņa" - Andreju Klementjevu un "KPV LV" - Artusu Kaimiņu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu