"KoRn" solists: "Īsto lielo rokgrupu laiks ir pagājis"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
«Korn» Rīgā 2012. gadā
«Korn» Rīgā 2012. gadā Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

Amerikāņu ņūmetāla (nu metal*) kolektīva «Korn» solists Džonatans Deiviss (Jonathan Davis) intervijā izteicies, ka "īsto, lielo rokgrupu laiks ir pagājis".

Piedaloties The Jasta Show podraidē, Deiviss teicis, ka viņa grupa, "Deftones", "Limp Bizkit" bija pēdējās šāda veida roka apvienības.

Atbildot uz jautājumu, vai jaunās grupas spētu atstāt tik lielu iespaidu uz popkultūru kā "KoRn", viņš atbildēja noraidoši. "Nē, ne tādā līmenī, kā mēs varējām," viņš saka.

"Es vienmēr esmu teicis, ka pēdējā saujiņa - KornDeftones, Limp Bizkit - visas grupas no tā laika, bija pēdējie lielo, īsto rokgrupu idejas nēsātāji. Tas laiks atnāca un pagāja. Neviens vairs ko tādu nespēs atkārtot. Neviens vairs neko tādu nepiedzīvos. Mēs bijām pret visām popgrupām, vecīt," saka 47 gadus vecais rokeris.

Viņš arī atminas kā citi žanri pieņēma ņūmetālu. 

"Nevēlos būt iedomīgs, bet mēs bijām reālā opozīcijā Britnijām un "Backstreet Boys", un hiphopa komūna mūs atzina," viņš saka. "Mūsu koncertos publikā bija Puff Daddy, Busta Rhymes, Lil Kim, visi austrumkrasta reperi. Mēs sadarbojāmies ar Dr.Dre, Snūpu... tāda starpžanru sadarbība, nedomāju, ka vēl kādreiz ko tādu piedzīvošu."

Jau ziņots, ka augustā "KoRn" atgriezās ierakstu studijā, lai gatavotu jaunu albumu.

Atgādinām, ka «Korn» Rīgā uzstājās 2008. gada februārī un 2012. gadā «The Path of Totality» turnejas laikā (skat. foto). Grupa kopā ir pārdevusi vairāk nekā 40 miljonus albumu. Saņēmusi divas «Grammy» balvas.

* Ņūmetāls kā mūzikas forma balstās uz vienu, divām formulām, proti, pamatā uz mierīgo un dinamisko daļu sintēzi. Salīdzinoši lirisku panta daļu nomaina histēriski agresīva ģitāru siena un kaismīgs, emocionāls, pat kliedzošs dziedājums.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu