ECB anulē korupcijas skandālā ierautās Maltas "Pilatus Bank" darbības licenci

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Centrālā banka (ECB) pirmdien anulējusi korupcijas skandālā ierautās Maltas bankas "Pilatus Bank" darbības licenci, paziņojusi Maltas Finanšu uzraudzības pārvalde (MFSA). Lēmumu slēgt šo banku bija ierosinājusi pati pārvalde.

MFSA jau martā bija iesaldējusi "Pilatus Bank" aktīvus pēc tam, kad tās uzraudzības padomes priekšsēdētājs - Irānas pilsonis Ali Sadrs Hašemi Nedžads - tika apcietināts ASV saistībā ar apsūdzībām par Vašingtonas pret Teherānu noteikto sankciju apiešanā.

ASV Tieslietu ministrija apsūdzēja Nedžadu par 115 miljonu dolāru (93 miljonu eiro) pārskaitīšanu Irānas kontrolētām juridiskām personām, izmantojot ASV finanšu sistēmu un pārkāpjot sankcijas.

Maltas žurnāliste Dafne Karuana-Galicija vairāku augsta ranga Maltas amatpersonu kontus šajā bankā bija saistījusi ar koruptīviem darījumiem. Žurnāliste un blogere Karuana-Galicija, kura atspoguļoja tā dēvēto Panamas dokumentu skandālu un citas delikātas tēmas, pērn oktobrī tika nogalināta automašīnas sprādzienā netālu no savas mājas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Svarīgākais
Uz augšu