Brieža fizioterapeits Osovskis: Pēc pēdējās sparinga dienas visi nopūtāmies

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Edijs Pālens/LETA

Mairis Briedis turpina gatavoties Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pirmajai jeb ceturtdaļfināla cīņai, kas Amerikā risināsies jau šajā nedēļas nogalē. Viņa fizioterapeits Mareks Osovskis Brieža ķermeni pārzina vislabāk. Viņš TVNET pastāstīja, ka fiziskais un kustību balsta aparāts šobrīd bokserim izskatās ļoti labi. 

"Kopš ar Mairi esmu strādājis, īpaši mainījies viņš nav, ja neskaita, ka tagad viņam ir cita slava un cik tālu viņš ir ticis..." teica Osovskis, kurš kopā ar Briedi devās uz Čikāgu. 

Tā kā Osovskis ar Briedi strādā jau teju 10 gadus, viņš ļoti labi pārzina boksera organismu. 

"Gadi iet, un rodas vairāk traumu. Līdz ar to dažreiz kaut ko grūtāk līdz galam ir izpildīt treniņos. Bet tajā pašā laikā prāts ir nobriedušāks, savādākas domas, varbūt arī attieksme kļuvusi nopietnāka, nekā tas bija jaunības dullumā. Viņš ieklausās treneru teiktajā un strādā ar nenormālu atdevi, tāpēc ir viegli sastrādāties," sacīja Osovskis. 

 

10. novembrī Briedis Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas ceturtdaļfināla cīņā spēkiem mērosies ar Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kas pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans.

Šai cīņai viņš gatavojies divu mēnešus. Par dueļa favorītu tiek uzskatīts tieši Briedis, kurš ir arī viens no galvenajiem favorītiem uz uzvaru visā turnīrā. 

"Ja Mairim pasaka, ka pulksten 5.20 jāiet ārā skriet, viņš to arī darīs. Nebūs nekādu - oi, neiešu, negribu... Tā nenotiek. Vienmēr visu izpilda precīzi, un tiešām darbs ar viņu rit viegli," pastāstīja Osovskis. "Kad gatavojamies cīņai, mēs dzīvojam visu laiku kopā. Šo divu mēnešu sagatavošanās posmā dzīvojam vienā mājā, vienlaicīgi ejam uz treniņiem, darām visu kopā. Bokss ir ļoti traumatisks, visu laiku kaut kādi sīkumi notiek, tādēļ labāk būt klāt, lai vajadzīgajā brīdī varu palīdzēt un ātrāk atveseļotos. Šādā līmenī katrs sīkums var izsist no sliedēm."

28 gadus vecais Mikaeljans karjerā aizvadītajās 24 cīņās piedzīvojis tikai vienu zaudējumu. Desmit reizes viņš pretiniekus pieveicis ar nokautu. Savukārt par pieciem gadiem vecākais Briedis 25 cīņās guvis 24 uzvaras, 18 gadījumos virsroku gūstot ar nokautu.

"Boksā ar sportistu katru dienu var kaut kas notikt. Tas ir ekstrēms sporta veids. Pagaidām ar Mairi viss ir kārtībā. Pēc pēdējās sparinga dienas visi nopūtāmies, viss ir izdevies. Nekādu smago traumu viņam nav. Līdz cīņai ar Mairi viss būs kārtībā," skaidroja Osovskis. "Viņa fiziskais un kustību balsta aparāts šobrīd ļoti labi izskatās. Fiziskais pat ļoti labi. Ir pāris sīkās traumiņas, kas liek sevi manīt, bet tās pamazām atkāpjas."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu