McLaren Speedtail iemūžināts kustībā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pavisam nesen McLaren Automotive pasauli iepazīstināja ar savu līdz šim ātrāko un jaudīgāko modeli Speedtail. Pagaidām mums nav bijusi izdevība novērtēt šī spēkrata plūdlīnijas, traucamies ar vairāk nekā 400 kilometriem stundā, taču tīmeklī nu ir nonācis video, kas dod iespēju kaut nedaudz novērtēt britu kompānijas inženieru svaigāko veikumu kustībā, kad to vada zīmola galvenais dizainers Alekss Aleksejevs.

McLaren Speedtail tika prezentēts vien oktobrī. Tas ir apgādāts ar hibrīddzinēju, kura bāzi veido 4 litru V8 turbo motors, un kopējā jauda ir 1050 zirgspēki. No nulles līdz 300 kilometriem stundā tie šo auto paātrina 12,8 sekundēs. Salīdzinot ar līdz šim ātrāko McLaren spēkratu P1, tas ir ievērojami ātrāk. P1 bija nepieciešamas 16,5 sekundes, lai sasniegtu 300 km/h. Arī maksimālais ātrums Speedtail ir lielāks nekā visiem līdz šim radītajiem McLaren ielas spēkratiem, un tie ir 403 km/h.

Var piebilst, ka dzinējam šajā auto ir milzīga nozīme, taču ne mazāk būtisku lomu sniegumā spēlē Speedtail aerodinamika un vairāki unikāli risinājumi. Kā būtiskākos var atzīmēt fiksētās uzlikas uz priekšējiem riteņu diskiem, kā arī hidrauliski regulējamos oglekļa šķiedras eleronus aizmugurē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu