Padomi, kas palīdzēs interjera krāsu izvēlē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: city24.lv

Iekārtojot savu mājokli, liela loma kopējā tēlā ir krāsu izvēlei, gan apdares materiālos, gan mēbelēs un dizaina priekšmetos. Sākotnēji tas var šķist visai sarežģīts uzdevums, bet tā nebūt nav! Nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv sagatavojis vairākus ieteikumus, kurus ievērojot atbilstošu krāsu izvēle interjeram liksies gaužām vienkārša.

Izvēlies mīļāko krāsu

Lielākajai daļai cilvēku ir sava mīļākā krāsa, kura, gadiem ejot, nemainās. Dodot priekšroku savai iecienītajai krāsai, ikdiena dzīvesvietā šķitīs harmoniskāka. Nav vajadzības konkrēto toni izmantot visā interjerā, pietiks, ja tas pildīs pamatkrāsas funkcijas, tādējādi būs vieglāk pielāgot pārējās interjera detaļas.

Iedvesmojies no citiem

Dažādi žurnāli un katalogi vienmēr bijuši vērtīgs “špikošanas” avots. Lielu iedvesmas devu var uzmeklēt arī internetā, kur atrodami neskaitāmi interjera dizaina portāli, blogi un pētījumi. Viena no populārākajām tīmekļa vietnēm ir Pinterest, kas būtībā ir ideju katalogs, kurā cilvēki dalās ar saviem atklājumiem dažādās jomās.

Foto: city24.lv

Nebaidies no neitrāliem toņiem

Tas vien, ka interjera krāsu spēlē uzvarējis kāds no neitrālajiem, bēšajiem toņiem, nenozīmē garlaicīgu iznākumu. Svītras, ģeometriskas figūras vai dažādi raksti neitrālos toņos atsvaidzinās telpu, padarot to dzīvīgu, taču joprojām nepārspīlētu. Tāpat ar bēšām, neitrālām krāsām lieliski sader pasteļtoņi, kuri visveiksmīgāk izskatīsies griestu krāsojumā.

Foto: city24.lv

Gūsti iedvesmu no dabas

Ne velti saka, ka cilvēks pie dabas gūst mieru un harmoniju, piepilda sevi ar jaunu enerģiju, kā arī smeļas iedvesmu. Debesu zilais, pļavas dzeltenais, zāles spilgti zaļais vai varbūt meža tumši zaļais – tie ir tikai daži toņi no bagātīgās krāsu gammas, kas atrodama dabā. Paņem daļu no šā skaistuma arī uz mājām.

Ar bildēs attēloto īpašumu vari iepazīties šeit.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu