Autors: Grāmata par Paharu ir maza daļa no Latvijas futbola vēstures

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Marians Pahars (no kreisās) un Askolds Uldriķis
Marians Pahars (no kreisās) un Askolds Uldriķis Foto: Paula Čurkste/LETA

Grāmata par Latvijas futbola leģendu Marianu Paharu ir daļa no pašmāju futbola vēstures, otrdien prezentācijas pasākumā atzina izdevuma autors Askolds Uldriķis.

Grāmatas "Super Marians" autors ir bijušais sporta žurnālists Uldriķis, kurš 17 gadus strādāja laikrakstos "Sports" un "Neatkarīgā Rīta Avīze", kā arī žurnālā "Sporta Avīze".

Grāmata tapusi sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) un futbola skolu "Metta", tāpat tās izdošanā atbalstu snieguši Guntars Kalniņš, Viesturs Tīle, Armands Šteinbergs un Guntis Indriksons.

"Paldies visiem par atbalstu grāmatas tapšanā. Grāmatu sākām rakstīt pirms 15 gadiem, pagājis ilgs laiks. Vienā brīdī no tā biju atteicies, taču pēc tam pamainījās mans skatījums uz pasauli," teica Pahars.

Latvijas futbola leģendai grāmata šķitusi ļoti interesanta.

"Pats to izlasīju vienā dienā. Nevēlējos pārāk daudz atklāt savu privāto dzīvi, taču bez tā nevarēja iztikt," teica Pahars.

"Grāmata ir kā maza daļa no Latvijas futbola vēstures. Intervēju viņu kā žurnālists un tā soli pa solim tapa ideja par grāmatu. Kad sākās traumas, tad vienā brīdī no tā bijām atteikušies. Visu laiku nebijām uz viena viļņa," atklāja Uldriķis.

Sākotnēji tirdzniecībā būs aptuveni 1000 grāmatas, bet, ja būs nepieciešams, būs papildu tirāžas. Tāpat tiek domāts par grāmatas iespējamo izdošanu arī krievu un angļu valodā.

Pahars grāmatā atklāti stāsta par karjerā piedzīvoto un pārdzīvoto, par spožiem panākumiem un sarūgtinošiem zaudējumiem, par skaistiem mirkļiem un skandaloziem atgadījumiem. Viņš atklāj profesionālā futbolista ikdienu un lielā futbola aizkulises.

Pahars septiņarpus sezonas pārstāvēja Anglijas klubu "Southampton" un spoži spēlēja premjerlīgā, kur guva 42 vārtus 129 spēlēs. 2001./02. gada sezonā viņš iekļuva Anglijas premjerlīgas rezultatīvāko spēlētāju desmitniekā.

Savukārt Latvijas izlasē Pahars aizvadīja 75 spēles un guva 15 vārtus. Trīs reizes - 1999., 2000. un 2001. gadā - viņš tika atzīts par Latvijas gada labāko futbolistu.

Pēc futbolista karjeras beigām Pahars strādāja par galveno treneri klubā "Skonto", Latvijas U-21 izlasē un Latvijas nacionālajā izlasē. Patlaban viņš strādā par "Jelgavas" galveno treneri.

Latvijas Futbola federācija ar Pahara autobiogrāfiju sākusi grāmatu ciklu "Latvijas futbola personība".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu