Ārsti aicina vieglu saslimšanu gadījumos bērnus vest pie ģimenes ārsta, nevis doties uz slimnīcu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Vieglu saslimšanu gadījumos bērnus būtu jāved pie ģimenes ārsta vai jāaprūpē mājas apstākļos, nevis jāved uz slimnīcu uzņemšanas nodaļām, šodien diskusijā "Vecāku biežākās kļūdas, rūpējoties par bērnu veselību" aicināja ārsti.

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas virsārste Renāte Snipe norādīja, ka diemžēl vecāki nereti uz slimnīcu dodas arī salīdzinoši vieglu saslimšanu gadījumos, kad iespējams vērsties pie ģimenes ārsta, pediatra vai arī aprūpēt bērnu mājās.

Arī ārste Sandra Bērziņa norādīja, ka vecāki pārāk baidās no nelielām saslimšanām, piemēram, iesnām un klepus. Viņasprāt, vecāki pārāk daudz nervozē, turklāt reizēm vecāki vairāk pamana bērna iesnas, nevis kādu veidojumu uz ādas.

Bērziņa arī norādīja, ka vecākiem, laižot bērnu bērnudārzā, jārēķinās, ka bērns slimos un diezgan bieži, īpaši ar to jārēķinās vecākiem, kuri uz aprūpes iestādi ved vēl salīdzinoši mazus bērnus.

Vienlaikus ģimenes ārste Ilze Skuja norādīja, ka nereti bērniem, kurus vecāki pārāk aprūpē, rodas lielākas problēmas, bet arī gadījumos, kad vecāki pārāk aprūpē savus bērnus, ārstiem būtu jābūt iecietīgiem un jāaprunājas par bērnu aprūpi, nenosodot vecākus.

Tāpat diskusijas laikā izskanēja, ka nereti vecāki pārāk uzticas internetā atrastajai informācijai, tomēr tā nereti ir nepatiesa. Ārste Snipe aicināja vecākus uzticēties informācijai, kas nāk no slimnīcām, valsts institūcijām un ārstiem.

Diskusijā ārsti aicināja vecākus rūpīgi izvēlēties ģimenes ārstu vai pediatru, turklāt aicināja neaizmirst par ārsta nepieciešamību. Diskusijā izskanēja, ka nereti bērniem, kuri ierodas Bērnu slimnīcā, nemaz nav ģimenes ārsta vai pediatra, taču šī ārsta nozīme bērnu aprūpē ir liela.

Tāpat ārsti aicināja vecākus domāt par moderno tehnoloģiju izmantošanu ikdienā. Ārstes saskārušās ar daudziem gadījumiem, kad vecāki nemāk ar saviem bērniem kopā pavadīt laiku, jo lielākoties komunikācija notiekot caur dažādām viedierīcēm.

Arī bērnu traumatismu nereti veicina viedierīču lietošana, jo vecāki mēdz zaudēt uzmanību un novēršas no bērna, kā rezultātā nepamana bērna nodarbes.

Ārsti arī aicināja vecākus bērniem likt vairāk kustēties un dzīvot veselīgi, jo, palielinoties viedierīču lietošanai, bērni mazāk kustas, kā rezultātā rodas dažādas veselības problēmas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu