"Warriors" pārsteigums Makinijs vēl pirms pāris gadiem spēlēja Luksemburgas otrajā līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Alfonso Makinijs
Alfonso Makinijs Foto: AP/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiones Goldensteitas "Warriors" šīs sezonas jaunatklājums Alfonso Makinijs vēl pirms trim gadiem spēlējis Luksemburgas otrajā līgā.

Pašlaik 26 gadus veco spēka uzbrucēju Makiniju 2015.gada draftā neizvēlējās neviena komanda, bet pēc tam viņš savas profesionāļa gaitas viņš uzsāka Luksemburgas otrās līgas vienībā "East Side Pirates", kur kļuva par neapšaubāmu līderi, vidēji spēlē iemetot ap 26 punktiem un izpelnoties ievērību "YouTube".

Pēcāk Makinijs karjeru turpināja Meksikā, taču nespēja iedomāties, ka kādreiz nonāks NBA. Pāris mēnešu līgums ar meksikāņu klubu "Rayos de Hermosillo" gan nebija pārāk ienesīgs, taču tajā bija iekļauta 40% atlaide vistu spārniņiem tuvējā sporta bārā.

"Kamēr ēdu vistu spārniņus, skatījos katru "Warriors" spēli 2016.gada NBA izslēgšanas turnīrā," sarunā ar "The New York Times" teica Makinijs. "Es laikam apēdu pilnīgi visu, kas tur bija."

Lai arī NBA vēl tobrīd Makinijam bija šķietami tālu, viņš sevi motivējis ar domu, ka viņam jānokļūst pasaules spēcīgākajā līgā.

"Es vienkārši jutu, ka man tur jābūt un ka es tur iederos," neslēpa Makinijs, uzsverot, ka sasniegt savu mērķi palīdzējusi pozitīvā domāšana un liela mērķtiecība.

Savukārt pirms diviem gadiem septembrī Makinijs samaksāja 175 dolārus (153 eiro), lai varētu pārbaudīties NBA Attīstības līgas komandā Vindsitijas "Bulls". Pēcāk viņš iekļuva vienības sastāvā, kur 2016./17.gada sezonā caurmērā katrā no mačiem izcēlās ar 14,9 punktiem un 9,2 atlēkušajām bumbām.

Pateicoties veiksmīgajam sniegumam, pagājušā gada vasarā Makinijs noslēdza līgumu ar Toronto "Raptors" un varēja debitēt NBA, taču tika pie ļoti minimāla spēles laika un lielākoties atradās Attīstības līgā.

Šovasar "Raptors" basketbolistu atlaida, bet viņš noslēdza vienošanos ar pēdējo divu gadu NBA čempioni "Warriors". Tieši Makinijs kļuvis par vienu no jaunās sezonas pārsteigumiem, jo spēka uzbrucējs 11 mačos vidēji iemetis 6,8 punktus un izcīnījis 4,1 atlēkušo bumbu.

Izlaušanās mačs Makinijam bija pret Čikāgas "Bulls", kuras sistēmā viņš spēlēja pirms pāris sezonām. Pagājušajā nedēļā aizvadītajā spēlē "Warriors" guva uzvaru, kamēr basketbolists izcēlās ar 19 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām, gūstot savu pirmo "double-double".

Ar "Warriors" viesojoties Čikāgā, Makinijs savai mātei iegādājās māju un pēc mača komandas vakariņās iepazīstināja vienību ar saviem vecākiem.

"Makinijs šosezon bijis liels pārsteigums. Viņš ieradās un izmantoja savu iespēju," apmierināts ar basketbolista devumu bija "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers.

Vēl pēc sezonas Luksemburgā 2016.gada maijā Makinijs apsvēra iespēju, vai vispār turpināt spēlēt basketbolu.

"Tobrīd viens no maniem draugiem piezvanīja un teica, lai neizkrāmēju mantas un dodos spēlēt uz Meksiku, jo tur spēlēja arī viņš," atceras Makinijs, kurš ar "Rayos de Hermosillo" kopā bija pāris mēnešus.

Meksikas čempionātā Makinijs ieguvis pārliecību, kas pēcāk ļāva izlauzt ceļu līdz NBA.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu