Sašutums par rēķinu, jo NMPD tika izsaukts cilvēkam ar augstu temperatūru (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
NMPD. Ilustratīvs foto
NMPD. Ilustratīvs foto Foto: LETA

Sociālajā tīklā "Facebook" kāds vīrietis paudis sašutumu, ka par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) izsaukšanu sievai, kurai bija augsta temperatūra, piestādīts rēķins.

"Kādā oktobra dienā vairāki vīrieši guva grieztas, dziļas brūces, zāģējot malku. Palīdzību vajadzēja NEKAVĒJOTIES, lai cilvēki nenoasiņotu. Šajā pašā dienā no vairāku metru augstuma nokrita vairāki strādnieki. Viņi guva smagas traumas. Palīdzību vajadzēja NEATLIEKAMI. Tai pašā laikā kādam kungam, skatoties mājās televīziju, apstājās sirdsdarbība, bet kāda vecmāmiņa, kura dzīvo viena, ilgi nevēra vaļā durvis, bet kad tās atvēra, pēkšņi saļima, zaudējot samaņu. Viņu DZĪVĪBAS IZŠĶĪRA MINŪTES, un mūsu mediķiem šos cilvēkus izdevās atdzīvināt. Visos šajos gadījumos palīdzību vajadzēja neatliekami, jo DZĪVĪBA BIJA BRIESMĀS un mēs bijām vienīgie, kuri tādos brīžos var palīdzēt," savā sociālajā tīklā "Facebook" raksta NMPD.

Tajā pašā diennaktī

Lielpilsētā NMPD mediķi devās pie kāda cilvēka, kuram bija 38 grādus augsta temperatūra. Citu sūdzību nebija. Cilvēks bija iedzēris pretdrudža medikamentus, bet uzstāja uz brigādes ierašanos. Mediķi ieradās, apskatīja un ieteica apmeklēt ģimenes ārstu.

Šādi izsaukumi ir bieži. Katru dienu. Visā Latvijā.

NMPD norāda, ka šobrīd Facebook plašas diskusijas raisījis līdzīgs gadījums, kur saņemts rēķins par mediķu brigādes izsaukumu uz paaugstinātu temperatūru bez sarežģījumiem. Mediķi atgādina, ka situācijās, kas nav neatliekamas, veselības problēmas ir jārisina ar ģimenes ārstu, dežūrārstu, speciālistu poliklīnikā vai piezvanot uz ģimenes ārstu konsultatīvo tālruni 66016001.

Ja pacients šādā situācijā tomēr uzstāj uz brigādes ierašanos, tad, saskaņā ar Ministru Kabineta noteikumiem, tas kļūst par maksas pakalpojumu, par ko zvana brīdī informē dispečers.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu