Štelmahers: Cīnījāmies līdz pēdējai sekundei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roberts Štelmahers
Roberts Štelmahers Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas čempionei "Ventspilij" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas apakšgrupu turnīra A grupas piektās kārtas mačā savā laukumā pret Vācijas vienību Ludvigsburgas "MHP Riesen" uzvarēt palīdzējusi aizsardzība, realizētie metieni un cīņasspars, pēc dueļa teica komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Ventspilnieki otrdien guva otro uzvaru turnīrā, ar 93:92 pagarinājumā uzvarot pagājušās sezonas FIBA Čempionu līgas finālčetrinieka dalībnieci "MHP Riesen".

"Liels prieks par uzvaru. Zinājām, ka mājās kaut kad ir jāuzvar. Liels prieks, ka no tik grūtas spēles izvilkām maksimumu - gan pagarinājums skatītājiem, gan uzvara," prieku pēc panākuma pauda Štelmahers. "Varētu būt, ka uzvarēt palīdzēja ticība. Cīnījāmies līdz pēdējai sekundei. Kamēr nav beigusies spēle, nevajag beigt spēlēt. Bijām laimīgi, ka mums izdevās atgriezties spēlē. Tā bija ne tikai aizsardzība un veiksme, bet arī iemesti metieni un cīņasspars."

Štelmahers šajā mačā izlēma spēlēt ar nedaudz ierobežotāku rotāciju, ļoti minimāli izmantojot Entoniju Bīnu, Lauru Blauu un Robertu Freimani,

"Šoreiz izlēmu, ka mazāka rotācija palīdzēs. Tie spēlētāji, kas bija laukumā, izdarīja visu. Nevarējām atļauties laukumā turēt basketbolistus, kuri nevar iemest vairākus metienus. Ja šo maču būtu zaudējuši, domas noteikti būtu citādas," teica Štelmahers.

Tikmēr ventspilnieku saspēles vadītājs Ārons Džonsons, kurš šajā mačā guva 17 punktus, veica 13 rezultatīvas piespēles un pieļāva arī septiņas kļūdas, uzsvēra, ka uzvarēt palīdzējis tieši cīņasspars.

"Turpinājām cīnīties, lai gan pretinieki jau pirmajā puslaikā ieguva solīdu pārsvaru. Mūsu komandā bija vairāki spēlētāji, kuri izcēlās, turklāt pats uzmundrināju vienību, uzsverot, ka mums ir jāturpina cīnīties," neslēpa Džonsons.

Savukārt Ludvigsburgas komandas galvenais treneris Džons Patriks apsveica "Ventspili" ar pelnītu uzvaru.

"Ceturtajā ceturtdaļā kontrolējām spēli. Mums nepaveicās ar pāris uzbrukuma piezīmēm, kas pretiniekiem ļāva tikt pie iespējām atspēlēties. Tomēr galvenais, ka nespējām nopelnīt piezīmes, kad tas bija vajadzīgs. Nebijām pietiekami gudri," atzina Patriks. ""Ventspils" pamatlaika beigās iemeta ļoti svarīgu tālmetienu, bet tik un tā mums bija labas iespējas pagarinājumā, bet beigu beigās viņi izcīnīja pelnītu uzvaru. Protams, šis ir sāpīgs zaudējums. Ļoti cenšamies, bet spēļu beigās pieļaujam psiholoģiskas kļūdas."

Vēl otrdien A grupas ietvaros Krievijas klubs "Ņižņij Novgorod" savā laukumā ar 85:71 uzvarēja Francijas čempionus "Le Mans", bet Spānijas komanda Mursijas UCAM viesos ar 87:68 uzveica Polijas labāko vienību Vloclavekas "Anwil".

Vēl trešdien Itālijas komanda Avelīno "Sidigas" uzņems Bandirmas "Banvit" no Turcijas.

Šobrīd grupas kopvērtējuma vadībā ar uzvarām visās piecās spēlēs atrodas UCAM, kam ar trim panākumiem četros mačos seko "Banvit" un "Sidigas". Savukārt pa divām uzvarām piecās spēlēs ir "Ņižnij Novgorod", "Anwil", "Le Mans" un "Ventspils" kontā, kamēr "MHP Riesen" zaudējusi visās piecās spēlēs un ir pēdējā starp astoņām grupas vienībām.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu