Smakojošas duriānu kravas dēļ Indonēzijā pasažieri atteikušies iekāpt lidmašīnā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Asi smakojošas duriānu kravas dēļ Indonēzijā aizkavējies avioreiss, jo pasažieri atteikušies lidot vienā lidmašīnā ar smirdīgo kravu, trešdien ziņo mediji. Kavēšanās notikusi aviokompānijas "Sriwijaya Air" pirmdienas reisā no Bengulu, Sumatras salā, uz galvaspilsētu Džakartu, kas atrodas Javas salā..

Duriāni ir ļoti populāri Āzijas dienvidaustrumos, taču ne visi ir sajūsmā par tiem.

Kamēr citi dēvē duriānus par "karaļa augļiem", to krēmīgajā struktūrā un intensīvajā aromātā saskatot līdzību ar zilo sieru, citi vairāk sliecas salīdzināt to aromātu ar notekūdeņu, vēmekļu un vecu zeķu smaku.

Sajūtot duriānu smaku, pasažieri atteicās iekāpt lidmašīnā, kurā, kā izrādījās, atradās vairāk nekā divas tonnas šo augļu. Pasažieri arī bažījās par papildu svaru, ko rada duriānu krava.

"Sriwijaya Air" apgalvoja, ka krava nerada nekādu risku lidojumam un smaka, lidmašīnai atrodoties gaisā, ievērojami samazinātos.

Aviokompānijas pārstāvis sacīja, ka "duriāns nav klasificēts kā bīstams materiāls", kas prasa īpašus pasākumus pārvadāšanai lidmašīnās. Viņš sacīja, ka smaka ir tik spēcīga, jo ir karsts laiks..

"Mēs veicām nepieciešamos piesardzības pasākumus, piemēram, ielikām pandānu lapas un kafijas pulveri, lai absorbētu duriāna smaku," viņš piebilda.

Tomēr tā kā pasažieri atteicās lidot, tika nolemts duriānus izkraut. Lidmašīna izlidoja stundu vēlāk, bet jau bez smakojošās kravas, un sekmīgi sasniedza Džakartu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu