"Abas malas" scenogrāfs: Gribam, lai Arēnā ir sajūta, ka skatuvei nav robežu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Didzis Jaunzems
Didzis Jaunzems Foto: Ekrānuzņēmums

“Veidojot 18. novembra centrālās deju lielizrādes “Abas malas” scenogrāfiju, vēlējāmies, lai skatītājiem ir sajūta, ka viņi ir daļa no izrādes. Lai skatuve nebeidzas tikai Arēnas centrālajā laukumā, bet rodas sajūta, ka tā turpinās pāri tās robežām,” stāsta multimediālās deju lielizrādes “Abas malas” scenogrāfs Didzis Jaunzems.

“Scenogrāfija tiks veidota kā milzu Latvijas karogs, kas būs kā uzveduma vienojošais elements. Tā būs ietvars mūzikai, dejai, video un gaismas instalācijām,” stāsta Didzis Jaunzems. 

Noskaties video.

Lielizrādes “Abas malas” scenogrāfija veidota tiešā sadarbībā ar videomākslinieku Māri Kalvi. Skatuve, kas tiek veidota lielizrādei Arēnā Rīga, ir īpaša ne tikai ar video projekciju vērienu (Arēnas centrālo telpu klās video projekcijas 2000 m2 platībā), bet arī ar telpisko dažādību. Skatuvi paredzēts izmantot gan kā vienu lielu deju laukumu masu skatiem, gan šeit integrētas vairākas nelielas skatuvītes nelielām dejotāju grupām un solistiem.

“Katrai šķautņainās scenogrāfijas plaknei ir sava nozīme. Scenogrāfija tapusi ilgstoša darba rezultātā vairāku gadu garumā. Šis ir viens no Latvijas vēsturē apjomīgākajiem scenogrāfijas projektiem,” piebilst Didzis Jaunzems.

Jāpiebilst, ka Didzis Jaunzems ir scenogrāfs ar bagātīgu pieredzi – viņa “kontā” ir Dabas koncertzāles skatuves, operas “Izvirtības hronika” Latvijas Nacionālajā Operā un baletā, “Nabuko” Vraclavas operā Polija, vides instalācijas “Uguns, Gaiss un Ūdens” Latgalē, Likteņdārza skatu terase un paviljons, pēdējos piecus gadus Didzis Jaunzems ir scenogrāfs arī Lielās mūzikas balvai, un realizēti ir arī daudzi citi projekti.

Jau vēstījām - multimediālā deju lielizrāde “Abas malas” būs viens no kulminācijas pasākumiem Latvijas simtgadē - izrāde būs skatāma 17., 18. un 19. novembrī. Tā būs izrāde, kurā satiekas mūzika, deja un mūsdienu tehnoloģijas, un kopā tiek stāstīts Latvijas, mūsu visu, stāsts. Izrādes režisori ir Juros Jonelis un Roberts Rubīns, horeogrāfi – Dace Adviljone (tautas deja), Liene Grava (laikmetīgā deja), Raimonds Martinovs (balets), komponisti – Andris Sējāns un Reinis Sējāns

Biļetes uz lielizrādi ir nopērkamas "Biļešu serviss" kasēs. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu