Bobs Hārtlijs: Izbaudu darbu KHL

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bobs Hārtlijs
Bobs Hārtlijs Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs izbauda darbu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), atklāja kanādiešu speciālists.

Pašlaik 58 gadus vecais Hārtlijs Latvijas izlasi vada kopš 2016.gada, bet šajā vasarā viņš pārņēma arī KHL komandas Omskas "Avangard" grožus, tādējādi savienojot abus amatus.

"Izbaudu darbu KHL. Mums sezonas sākums nebija viegls, jo izrādījās, ka mūsu arēna Omskā nav droša. Tomēr mūsu kluba vadība paveica lielisku darbu, jo trīs nedēļu laikā atrada vietu un arēnu, kur varējām spēlēt un pārvērst to pēc "Avangard" standartiem. Kluba cilvēki ir paveikuši fenomenālu darbu ģērbtuvju un trenažieru zāles iekārtošanā, kā arī palīdzējuši spēlētājiem atrast dzīvokļus. "Avangard" ir lielisks klubs, kurā strādāt," sarunā ar žurnālistiem apmierinātību pauda Hārtlijs.

Omskas komanda šosezon savas mājas spēles aizvada netālu no Maskavas esošajā Balašihā, jo pirms sezonas arēna Omskā tika atzīta par nedrošu.

Lai arī jau sākotnēji tika uzsvērts, ka Hārtlijs apvienos darbus Latvijas izlasē un "Avangard" klubā, netika izslēgta varbūtība, ka viņš tomēr varētu atstāt valstsvienību, jo Omskas vienības vadībai varētu būt iebildumi pret kanādieša pienākumiem citviet.

"Nebūt nejūtu, ka "Avangard" būtu pretenzijas, ka vadu Latvijas izlasi. Līdz ko mēs pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā zaudējām Zviedrijai, tikos ar šī kluba vadību, kas vēlējās mani nolīgt. Pirmais, ko viņiem teicu, bija, ka man ļoti patīk strādāt ar Latvijas izlasi, tā man ir lieliska pieredze un līdz šim esam labi sastrādājušies. Iepriekšējos gados biju noraidījis daudz KHL klubu piedāvājumus, bet teicu, ka "Avangard" ir ļoti interesants variants, taču nav vērts runāt par līgumu, ja man būtu jāatstāj Latvijas valstsvienība. Viņi ar to bija mierā un bija ļoti atbalstoši," uzsvēra Hārtlijs.

Uzreiz pēc pirmajām sarunām ar "Avangard" vadību Hārtlijs kontaktējies ar Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretāru Viesturu Koziolu, norādot, ka viņu interesē Omskas kluba piedāvājums.

"Ja abas puses ir mierā, uzskatu, ka tas var izdoties. Arī pirms došanās tagad uz izlasi Omskas klubs man novēlēja veiksmi. Tur strādā lieliski cilvēki," pauda Hārtlijs, kurš Latvijas izlasi pašlaik gatavo šonedēļ gaidāmajam "Euro Ice Hockey Challenge" (EIHC) turnīram Minskā.

Hārtlijs pagaidām gan nedomā par to, kas notiks, ja "Avangard" pavasarī tālu aizspēlēsies Gagarina kausā un speciālists laikus nevarēs pievienoties izlasei, lai sagatavotu to pasaules čempionātam.

"Man šobrīd nav atbildes uz šo jautājumu. Arī Rīgas "Dinamo" var tikt tālu izslēgšanas spēlēs. Tas ir tieši tāds pats stāsts, ja tieku tālu ar "Avangard", jo pietrūks spēlētāju," sacīja Hārtlijs. "Devos uz Omsku, lai izcīnītu Gagarina kausu, bet ar Latvijas izlasi strādāju, lai to aizvestu pēc iespējas tālāk. Nav tā, ka ierodos valstsvienībā, neko nezinādams, es visu laiku sazinos ar komandas treneriem un spēlētājiem."

Pirmo maču šajā EIHC turnīrā Latvijas hokejisti aizvadīs ceturtdien pret Slovēnijas komandu, dienu vēlāk tiksies ar Franciju, bet turnīru noslēgs sestdien ar spēli pret mājiniekiem Baltkrieviju.

Spēli pret Baltkrieviju būs iespējams tiešraidē skatīties Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā. Visas turnīra spēles tiks pārraidītas Baltkrievijas Hokeja federācijas oficiālajā "Youtube" kanālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu