Rīgā un Liepājā izskanēs dižkoncerts "Latvijas gadsimts"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 9. novembrī, "Arēnā Rīga" un 11. novembrī Liepājas Olimpiskajā centrā notiks dižkoncerts "Latvijas gadsimts", kurā uzstāsies kopskaitā 2000 koristi, dejotāji, mūziķi, aktieri un dziedātāji, informē pasākuma producents Juris Millers.

Koncerta programmai izvēlētas vienas no aizvadītā gadsimta nozīmīgākajām dziesmām, kas raksturo Latvijas valsts svarīgākos vēstures mirkļus - strēlnieku laiku un Brīvības cīņas, jaundibinātās valsts uzplaukumu un Ulmaņa valdīšanas laiku, kā arī 20.gadsimta 40.gadus, kad daļa devās trimdā, kā arī daļu iedzīvotāju okupācijas rezultātā tika izsūtīta uz Sibīriju. Tāpat koncertā mākslinieciski tiks atspoguļota trimdas jaunrade un nacionālo atmoda, bet koncerta finālā tiks atskaņoti pēdējo desmitgažu populārākās pašmāju dziesmas.

Uz skatuves kāps dziedātāji Lauris Reiniks, Marija Naumova, Zigfrīds Muktupāvels, Olga Rajecka, Uģs Roze, Ilona Bagele, Gunārs Kalniņš, "Eolika", Ieva Sutugova, Ginta Krievkalna, Ieva Pļavniece, Ivo Grīsniņš Grīslis, Jānis Buķelis, Artūrs Biķernieks, Juris Vizbulis, Žoržs Siksna, Viktors Lapčenoks u.c. No ASV uz Rīgu ir atlidojis arī "Čikāgas piecīšu" dalībnieks Armands Birkēns, kurš koncertā uzstāsies kopā ar dziedātāju Loriju Vudu.

Dižkoncerti nav iekļauti Latvijas valsts simtgades svinību oficiālajā programmā - pasākumus finansiāli atbalsta Rīgas dome un Liepājas pilsētas pašvaldība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu