Agnese Rakovska: “Šis salūts un simtgade ar uzblīdušo budžetu ir bezkaunība” (6)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par godu Latvijas simtgadei šoreiz 18. novembra salūts būs aptuveni 10 reizes dārgāks, kā parasti. Šis valsts lēmums sadusmojis lielu daļu sabiedrības, tajā skaitā pašmāju slavenības.

“Paldies par salūtu 234 000 eiro vērtībā! Lielisks lēmumus! Kāpēc valdība, aprēķinot salūta budžetu, skaita 100 gadus vērienīgās dzimšanas dienas svinībām, bet aprēķinot pensijas, nostrādātos senioru darba gadus noraksta, jo viņi strādājuši svešas valsts labā? Dievam nepatīk, ka nabagi trako!” sociālajā tīklā “Facebook” savu viedokli pauda dziedātāja un grupas “Triana Park” soliste Agnese Rakovska.

“Visa šī simtgades ambrāža ar savām izmaksām izskatās bezkaunīgi! Katrā ziņā, lai visiem jauki un mierīgi svētki, atceroties svarīgāko - mums ir sava valsts un tas ir lieliski, un nav nepieciešams salūts par 234 tūkstošiem, lai to apzinātos un atcerētos!” tā māksliniece.

Viņas viedoklim pievienojusies arī dziedātāja Olga Rajecka: “Iesaku boikotēt salūtu. Neejam un viss. [..] Cilvēki mirst Latvijā, jo nav naudas par ko nopirkt zāles, katru dienu “Facebook” kāds lūdz palīdzēt.”

Šādi svētku salūts izskatījās pērn.

Kā jau ziņots, simtgades uguņošanas šovs Rīgā izmaksās 234 999 eiro, bez pievienotās vērtības nodokļa, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā pieejamā informācija.

IUB redzams, ka Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments noslēdzis iepirkumu par "simtgadei veltītā muzikālā gaismas uzveduma "Saules mūžs" mākslinieciskās un tehniskās realizāciju un autoruzraudzību."

Iepirkumā pieteicies viens pretendents, kas arī atzīts par uzvarētāju - biedrība "Staro 100".

Departamenta pārstāve Indra Vilde aģentūrai LETA norādīja, ka tā kā gaismas uzvedums ir viens no Latvijas valsts simtgades atzīmēšanas kulminācijas pasākumiem un ir iekļauts simtgades svinību nacionālajā pasākumu plānā.

Vienlaikus viņa norādīja, ka šovs paredz plašu muzikālu programmu un vairākas citas aktivitātes.

Savukārt Latvijas valsts simtgades biroja pārstāve Linda Pastare sacīja, ka no biroja budžeta Rīgas dome svētku pasākumu rīkošanai saņēmusi dotāciju 200 000 eiro apmērā.

Saskaņā ar aģentūras LETA arhīvā pieejamo informāciju pērn valsts svētku uguņošana 18. novembrī izmaksāja 29 959 eiro, 2016. gadā - 22 280 eiro, bet 2015. gadā - 21 497 eiro.

"Firmas.lv" pieejamie dati liecina, ka biedrība "Staro 100" dibināta 2015. gadā un pieder privātpersonai Gundegai Cekulei. Pērn uzņēmums strādājis ar 305 038 eiro apgrozījumu un 30 648 eiro lielu peļņu.

Kā liecina IUB pieejamā informācija, no dibināšanas brīža līdz 2017. gada beigām biedrība uzvarējusi divos Rīgas domes izsludinātajos iepirkumos – 2016. gadā "Staro 100" par 14 771 eiro festivāla "Staro Rīga" laikā realizēja gaismas izrādes "Abažūru buķetes", savukārt pērn šai biedrībai par 107 995 eiro tika uzticēta visa festivāla organizēšana.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu